06 / 05 / 2024

şufa davası

şufa davası

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması konusunu kaleme aldı...

Şufa davası hangi mahkemede açılır?

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmaz malın paydaşlarından birinin payını bir üçüncü kişiye satması halinde kullanılıyor. Bu hak için dava açılabiliyor. Peki, şufa davası hangi mahkemede açılır?

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması konusunu kaleme aldı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Alarko ve Ağaoğlu'nun Ortaköy'deki arsa davası çözüldü!

Ortaköy'de üzerinde Alarko Holding’in merkez binasının da yer aldığı arsanın 2/3 hissesini Ali Ağaoğlu’nun şirketlerinden Akdeniz İnşaat, 1/3 hissesini ise Alarko tarafından satın alınmasıyla iki şirket arasında başlayan şufa hakkı davası çözümlendi.

Şufa davasını kimler açabilir?

Şufa hakkı, öncelikle satın alma hakkı oluyor. Hisseli taşınmaz mallarda, bir hissedarın hissesini satmak istemesi halinde doğuyor. Peki, şufa davasını kimler açabilir? Şufa davası nasıl açılır?

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Şufa davası hangi mahkemede açılır?

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmaz malın paydaşlarından birinin payını bir üçüncü kişiye satması halinde kullanılıyor. Bu hak için dava açılabiliyor. Peki, şufa davası hangi mahkemede açılır?

Hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payım tamamen veya kısmen üçüncü kişiye sarması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkım kullanabiliyor. Peki, hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Şufa hakkı davası nasıl açılır?

Hisseli bir taşınmaz malın satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkına şufa hakkı deniyor. Peki, şufa hakkı davası nasıl açılır? İşte yanıtı..

Ortaklığın giderilmesi davası şufa hakkı!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmazda bir paydaşın payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar tarafından kullanılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında şufa hakkı kullanılır mı?

Şufa davası masrafları!

Şufa hakkı, bir gayrimenkulün satılması durumunda, önceliğin verildiği hak olarak ifade ediliyor. Peki, şufa hakkı nasıl kullanılır? Şufa davası masrafları nelerdir? İşte şufa hakkı davası yargıtay karar örneği...

Şufa davasında KDV uygulaması!

Önalım (şuf 'a) hakkında KDV Uygulaması hakkında, 10/04/2013 tarihli ve 52796708-3065/03-2 sayılı genelge bulunuyor. Peki, şufa davasında KDV nasıl uygulanır? İşte Şufa davasında KDV uygulaması..

Paydaşlar arasında şufa hakkı!

Şufa hakkı, bir taşınmaz malın satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, paydaşlar arasında şufa hakkı davası açılabilir mi?

şufa davası Haberi

şufa davası

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasası yürürlükte. Sadece 9 yılın ardından 2014 yılında yasanın birçok maddesinde değişiklik yapıldı. Yürürlükte yeni maddeler yer aldı. 

Bu madde ile sınırları kardeş olan arazilerde önalım hakkı sağlandı. Önalım hakkı ile aileler, sınırdaş arazisi bulunan komşular birbirlerine savaş açtılar. Bu konuda çok sayıda dava görüldü.

Yapılan hataların boyutları artarken, 4 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 7255 Sayılı Torba Yasa ile önalım hakkı yasadan çıkarıldı. Ancak yasa geriye yürütülemeyeceği için açılan davalar sürüyor. Bununla ilgili yasaya bir madde eklenmesi gerekiyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iktidar, muhalefet mensubu çok sayıda hukukçudan hiç biri...