02 / 05 / 2024

Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme

Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme

Uluslararası Antlaşmalar arasında yer alan Özellikle Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası Ödeme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme (Ramsar Sözleşmesi) 17 Mayıs 1994 tarihinde 21937 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar!

Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İmar Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi!

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi. Teklif ile İmar Kanununda değişiklik yapılarak mücavir alanların belirlenmesinde ilgili yörede yaşayan vatandaşların görüşünün alınmasının zorunlu hale getirilmesi öngörülüyor.

Afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun yönetmeliği uyarınca Kentsel dönüşümde yıkılacak riskli binalarda aranması gereken koşullara yer veriliyor. İşte afet riskli alanların dönüştürülmesi hakkında yönetmelik 2015...

Sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Kanunu ’nda değişiklik öngören yeni tasarı sosyal alanlara da yeni düzenleme getiriyor. İşte sosyal alanların özelleşmesi hakkında kanun tasarısı...

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında 1745 sayılı Genelge!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında 1745 sayılı genelge, 27 Şubat 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. İşte genelge esasları..

Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme Haberi

Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme

RAMSAR SÖZLEŞMESİ


Tür: Uluslararası Antlaşmalar

Konular: Milli Park, Sular Hukuku

Tarih: 17.05.1994

Durum: Yürürlükte

Eklenme Tarihi: 17.05.1994


ÖZELLİKLE  SU  KUŞLARI  YAŞAMA  ORTAMI OLARAK  ULUSLARARASI  ÖNEME  SAHİP SULAK  ALANLAR  HAKKINDA  SÖZLEŞME (RAMSAR SÖZLEŞMESİ )


28 Aralık 1993 tarihli ve 3958 sayılı Kanun ile onaylanması uygun bulunan bu sözleşme, 15 Mart 1994 tarihli ve 94/5434 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla onaylanarak, 17 Mayıs 1994 tarih ve 21937 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.


Akit Taraflar;

İnsan ve çevresinin karşılıklı bağımlılıklarını tanıyarak;

Sulak alanların temel ekolojik fonksiyonlarının, su rejimlerini düzenlemek ve karakteristik bitki ve hayvan topluluklarının, özellikle su kuşlarının yaşama ortamlarını desteklemek olduğunu gözönüne alarak;


Sulak alanların ekonomik, kültürel, bilimsel ve rekreasyonel olarak büyük bir kaynak teşkil ettiğine ve kaybedilmeleri halinde bir daha geri getirilemeyeceğine inanarak;

Sulak alanların giderek artan şekilde kaybına sebep olacak hareketleri şimdi ve...