18 / 05 / 2024

sülfirik asit tesisi

sülfirik asit tesisi

Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. yeni bir sülfirik asit tesisi kurulması, mevcut fosforik asit tesisinin yenileştirilmesi ve kompoze gübre tesisinin iyileştirilmesine yönelik yatırımlar yapacak

Azim Group Holding'ten Mardin’e 5 milyon dolarlık yatırım!

Azim Group Holding Mardin'de 5 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı. Azim Group Holding bünyesinde temeli atılan 50 bin ton kapasiteli ürün depolama ve mısır kurutma tesisi inşa edilecek. 

Konya'da 8 taksitle satılık arsa! Yatırımcılar dikkat! Et ve süt entegre tesisi yapılabilir!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Merkez Kaşınhanı Mahallesi'nde yer alan sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Osmangazi Sırameşeler Spor Tesisi açılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Sırameşeler Spor Tesisi'ni önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Adıyaman Kömür'e spor tesisi yapıldı!

Adıyaman’ın Kömür Belde Belediyesinin kayyum Belediye Başkanı Adem Kaya, bir ay gibi kısa sürede spor tesisi projesini hayata geçirdi...

Osmangazi Sırameşeler Spor Tesisi açılış için gün sayıyor!

Spor yatırımlarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, Sırameşeler Spor Tesisi’ni de tamamlıyor.

Beşikdüzü teleferik tesisi ve otel ihalesi 21 Mayıs'ta!

Teleferik Tesisi ile otel ve ticari tesislerin yapımı ve 29 yıl süreyle işi ihale edilecek. İhale 21 Mayıs'ta yapılacak..

Aydın Söke Belediyesi mezbaha tesisi yaptıracak!

Aydın İli Söke Belediye Başkanlığı, 485 Ada, 113 ve 115 parseldeki arsa üzerine Mezbaha Tesisi yaptırılması yapım işini ihale edecek. İhale, 23 Ağustos 2017 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Şehitkamil Gazi Sosyal Tesisi inşaatı sürüyor!

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’ne yapımı devam eden Gazi Sosyal Tesisi inşaatını inceleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, tesisin Ağustos ayı içerisinde halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Selçuklu Sızma Sosyal Tesisi açıldı!

Selçuklu Belediyesi tarafından Sızma Mahallesi’ne inşa edilen sosyal tesisler vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Sızma Mahalle Muhtarı Muhtarı Seyit Salan da katıldı.

Ankara Alçıtaş Ocağı Tesisi'nin ÇED toplantısı 31 Mart'ta!

Ankara İli, Bala İlçesi'nde yapılması planlanan Alçıtaş Ocağı Kapasite Artırımı ve İlave Kırma-Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 31 Mart saat 10:00'da gerçekleşecek.

Samsun 19 Mayıs'a arıtma tesisi inşa edilecek!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 19 Mayıs ilçesine arıtma tesisi müjdesi verdi.

Tekirdağ Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Tekirdağ Şarköy'de kurulması planlanan 2-A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 16 Mart günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

Nevşehir Pomza Ocağı ve Mobil Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 7 Mart'ta!

Nevşehir Ürgüp'te kurulması planlanan Pomza Ocağı ve Mobil Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 7 Mart günü saat 10:30'da gerçekleşecek.

sülfirik asit tesisi Haberi

sülfirik asit tesisi


TEKFEN HOLDİNG TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE; 


Bağlı ortaklıklarımızdan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Samsun İşletmesi'nde hammadde tedarikinde güvenliğin sağlanması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla, yeni bir sülfirik asit tesisi kurulması, mevcut fosforik asit tesisinin yenileştirilmesi ve kompoze gübre tesisinin iyileştirilmesine yönelik yatırımlar yapılacaktır.  


Yeni kurulacak Sülfürik Asit Tesisi'nin yıllık kapasitesi 726 bin ton/yıl olacak olup, bu tesis ile birlikte varolan Fosforik Asit Tesislerinin yenileştirilmesiyle yıllık fosforik asit üretim kapasitesinin 200 bin ton/yıla çıkarılması ve fosforik asit ihtiyacının tamamının üretimden karşılanması planlanmaktadır. Kompoze gübre tesisleri iyileştirme yatırımında ise yeni kurulacak Sülfürik Asit Tesisi'nden Kompoze gübre üretim ünitelerine doğrudan hammadde girişi sağlanması amaçlanmaktadır.

Yatırımların tahmini toplam maliyeti 232 Milyon ABD Doları olarak belirlenmiş olup, bu maliyetin %40'ının özkaynaklardan karşılanması öngörülmüştür....