02 / 05 / 2024

Sultan Alparslan milli parkı

Sultan Alparslan milli parkı

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme!

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Sultan Alparslan Havaalanının terminal binası, müştemilat ve apron inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme yapıldı. 

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.

İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü'nü de yapacaklarını söyledi.

Alparslan’ın kayıp türbesinde ilk izlere ulaşıldı!

Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın türbesini ortaya çıkarmaya yönelik Türkmenistan’daki kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı. Kazı Eş Başkanı Prof. Eravşar, “Bir kitabe parçası var ki bu bizi heyecanlandırdı” dedi.

1990 yılında Fehime Sultan Yalısı çayhaneye dönüştürülmesi istenmiş!

1990 yılında ortaokul binası olarak kullanılan Fehime Sultan Yalısı, ''Milli Eğitim gelirlerini artırmak gerekçesiyle'' çay bahçesi yapılması istenmiş. Vali Bayar, ''Okulu kapattırıp çayhane yaptırmayız'' demiş.

Sultan Alparslan'ın mezarını arama çalışmaları devam ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’ nın katkılarıyla “Sultan Alparslan ’ın Mezarının Bulunması ve Türbe İnşası Projesi” kapsamında başlatılan kazı çalışmalarının ilk sezonu tamamlandı.

Tepeköy Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı!

Urartu Krallığı'nın yerleşim birimleri arasında yer alan ve Selçuklu Sultanı Alparslan döneminde Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Muş, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla makus talihini kırmaya çalışıyor

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı!

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Yusuf Bayrak: Deprem esnasında dolgu alanlarının denize batma olasılığı yüksek!

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Bayrak, Türkiye’nin aktif bir tektonik deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi...

Sultan Alparslan milli parkı Haberi

Sultan Alparslan milli parkı

Bakanlar Kurulu'nun kararı ile iki yıl önce Malazgirt Ovası'nın "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" ilan edilmesiyle ilçenin Danişmentgazi Mahallesi'ndeki alanda, giriş kontrol ünitesi, 250 otobüslük otopark, otopark, 250 metre uzunluğuna sahip 1071 adımlık fetih yolu, merasim ve hitabet alanı, 12 helikopter pisti, namazgah, ikram alanı, şadırvan, giriş takı ile dinlenme yerleri inşa edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; proje içerisinde 238 hektar alanda yüz tanıma sistemli güvenlik kamerası, 160 bin metrekare alanda ağaçlandırma ve çimlendirme çalışması, idari bina, misafirhane, bin metreküp su deposu, yürütüş yolu, spor sahaları ve çocuk oyun alanı yapılacak.

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü olan 26 Ağustos tarihinde yerleştirilecek parkta, sosyal mesafe kuralına uyulup 400'ün üzerinde personel ve onlarca iş makinesiyle çalışmalarda bulunuyor.

Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, ilçede yapımına devam edilen tarihi...