03 / 05 / 2024

Sultan Külliyeleri

Sultan Külliyeleri

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. 2009 yılında Bursa Karagöz Oyunu,UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girmişti.

UNESCO Buluşmaları'nın ilki Hanlar Bölgesi temasıyla yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle Bursa’nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğini söyleyerek, “Dünyanın gözü Bursa’da” dedi.

Sultan Külliyeleri ve Yıldırım Beyazıt Külliyesi’nde çalışmalar sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çalışmalarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi ’ne alınan Sultan Külliyeleri 'nden Yıldırım Beyazıt Külliyesi’ni ecdada yakışır hale getirme yönündeki çalışmalar hızla sürüyor.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Köşesi Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Recep İncecik tarafından kuruldu.

İnnsupp İç ve Dış Ticaret Sağlık Turizm İnşaat Madencilik Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

İnnsupp İç ve Dış Ticaret Sağlık Turizm İnşaat Madencilik Sanayi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Sultan Küskü, Onur Aycibin, Serment Aycibin ve Yunus Emre Cevahiroğlu tarafından kuruldu. 

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Konya Kılıçaslan Köşkü yıl sonunda tamam!

800 yıllık Sultan Kılıçarslan Köşkü'nde yürütülen çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Köşkün yenilenmesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşiyor.

Yavuz Sultan Köprüsü güzergahındaki 5 proje!

8 karayolu ve 2 demiryolu şeridi bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhındaki projeler yatırımcının ilgisini çekiyor. İşte köprüye yakın 5 proje...

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yol çalışmaları ivme kazandı!

Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan dev proje Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarının, köprünün açılış tarihi olan 26 Ağustos'a yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor

65 ülkenin başkonsolosu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

İBB Başkanı Topbaş: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü anıtsal bir nitelik taşıyor. Bu köprü insanları ve kıtaları buluşturduğu gibi aynı zamanda yapısal ve teknik özelliği bakımından da bir mühendislik harikası" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde test sürüşleri başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Asfaltlama çalışmalarının bitmesinin ardından, test sürüşleri başladı. 29 Ekim’de açılacak olan köprünün artık ince işçilikleri yapılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'un silüetindeki yerini aldı!

İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, aradan geçen 3 yılda kentin siluetindeki yerini aldı. Köprü İstanbul'un Avrupa yakasındaki Garipçe ile Anadolu yakasındaki Poyrazköy arasına inşa edildi.

Sultan Ofis Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Ofis Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Orhan Akgeedik ve Rasool Jalal Rasool Rasool ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 10 Mayıs'ta Kozyatağı, İnönü Caddesi, Turaboğlu Sokak'ta kuruldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yolları ihalesi bugün!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri kesimleri için planlanan ihaleler bugün yapılacak. 26 Ağustos'ta hizmete girmesi planlanan köprünün bağlantı yollarının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Sultan Külliyeleri Haberi

Sultan Külliyeleri

TARİH başkenti Bursa'nın değerleri, 'Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğumun Doğuşu' Dünya Miras Alanı, Orhangazi Külliyesi ve çevresini içine alan Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Yeşil Külliyesi, Muradiye Külliyesi ve Cumalıkızık Köyü geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı. 



Bursa şimdi UNESCO'daki 2 mirasın avantajını turizm gelirine çevirmeyi hedefliyor. Yıllık 1.1 milyon turist ağırlayan Bursa'da otellerin doluluk oranları yüzde 42, geceleme oranları ise 1,78. Bursa'nın hedefi el birliğiyle bu rakamları üst sıralara yükseltmek. Kentte Hilton, Sheraton, Crovvne Plaza, Çelik Palas, Marigold ve Almira gibi 5 yıldızlı 6 büyük otel var. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü'nün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesiyle Bursa'nın uluslararası arenada dikkat çektiğini belirterek, "Bu durum kente önemli kazançlar sağlayacak....