18 / 05 / 2024

sultan semlim camii güçlendirme çalışması

sultan semlim camii güçlendirme çalışması

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kayma tespit edildiği için temeline kadar inilerek restorasyon ve güçlendirme çalışması yapılan Sultan Selim Camii’nde inceleme yaptı...

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Kartal Maarif-i Sultan Camii’nin bahçesi yenilendi!

Kartal Belediyesi, Kartal’da bulunan Maarif-i Sultan Camii’nin bahçe kısmında yenileme çalışmalarına başladı.

600 yıllık Daye Hatun Camii hizmete açıldı!

Sultan Çelebi Mehmet'in süt annesi tarafından 600 yıl önce yapılan Daye Hatun Camii, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Bilecik Sultan Abdülhamid Han Camii inşaatı başlayacak mı?

Bilecik'e yapılması planlanan Sultan Abdülhamid Han Camii'nin tabelası aradan geçen yıllara rağmen dimdik ayakta dururken, inşaatın henüz başlamaması ise dikkat çekiyor.

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Çelebi Sultan Mehmed Cami inşaatı denetlendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hava sıcaklığının 47 dereceyi gösterdiği öğle saatinde Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatını denetledi.

Beylikdüzü'ne meydan ve nikah sarayı müjdesi!

Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın 1’inci Oturumu gerçekleşti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Caddesi Fatih Sultan Mehmet Camii alanının meydan karakterine kavuşturulacağının müjdesini verdi.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Bodrum Kalesi Fetih Camii Bakanlık'tan onay bekliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Bodrum Kalesi Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii'nin müzeden yeniden camiye dönüştürülmesi için bakanlıktan karar çıkması halinde süratle ibadete açılması için hazır olduklarını bildirdiler.

Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii neden ibadete açılmıyor?

Bodrum’un fethi anısına Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camii adıyla kiliseden Camiye çevrilen ecdat yadigârı, tıpkı Ayasofya Camii gibi boynu bükük, yeniden ibadete açılacağı günü bekliyor.

sultan semlim camii güçlendirme çalışması Haberi

sultan semlim camii güçlendirme çalışması

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları devam eden Sultan Selim Camii’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Türbeönü Meydanı çalışması ile birlikte yürütülen Sultan Selim Camii restorasyonunun, yakın tarihin Konya’daki en ciddi güçlendirme çalışması olduğunu ifade etti.


Türbeönü Meydanı, Sultan Selim Camii ve tarihi camilerde gerçekleştirilen restorasyon çalışmasıyla tarihi camilerin geleceğe taşınması, korunması ve yıpranmasının önlenmesini amaçladıklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Sultan Selim Camii’nde son dönemlerde kayma tespit edildi. 450 yıllık tarihi mirasın gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu bizlere ait. O nedenle Sultan Selim Camii’nde ciddi bir güçlendirme ve restorasyon çalışması yapılıyor. Temele kadar inilerek güçlendirme çalışmaları yapılıyor” dedi.


Konya tarihi açısından önemli bir çalışmaya imza atıldığını kaydeden Başkan Akyürek, Türbeönü Meydanı’nda yapılan çevre düzenlemesinin de buna hizmet...