29 / 04 / 2024

Sultanahmet Camii minaresi yenilendi

Sultanahmet Camii minaresi yenilendi

Yabancı turistlerin “Mavi Cami/Blue Mosque” olarak adlandırdığı Sultanahmet Camii’nin, minaresindeki kayma sebebi ile 400 yıl sonra yapılan restorasyon çalışmasında son aşamaya gelindi. Restorasyonun önümüzdeki aylarda bitmesi hedefleniyor.

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Sultanahmet Camii'nde dev restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuştu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı Camii’ne yeni minare inşa edildi.

Ordu Gölbaşı Camii'ne minare yapılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Sultanahmet Camisi'nin minaresi yeniden örüldü!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

Üsküdar Çamlıca Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

6 Ağustos 2013 tarihinde yapımına başlanan Üsküdar Çamlıca Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında camiinin 6 minaresi tamamlandı.

Cuma el Cezayir Camii 2017 açılacak!

Cezayir, 120 bin kişi kapasiteli Afrika'nın en büyük camisinin inşaatını sürdürüyor. Dünyanın en yüksek minaresi unvanını alacak, Cuma el Cezayir Camii'nin 2017 sonunda açılması planlanıyor.

Sultanahmet Camii restorasyonunda sona gelindi!

Yabancı turistlerin “Mavi Cami/Blue Mosque” olarak adlandırdığı Sultanahmet Camii’nin, minaresindeki kayma sebebi ile 400 yıl sonra yapılan restorasyon çalışmasında son aşamaya gelindi. Restorasyonun önümüzdeki aylarda bitmesi hedefleniyor.

Sultanahmet Camii minaresi yenilendi Haberi

Sultanahmet Camii minaresi yenilendi

Tarihi yarımadada bulunan ve İznik çinileriyle bezendiği, yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi de mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslendiği için yabancı turistlerin “Mavi Cami/Blue Mosque” olarak adlandırdığı Sultanahmet Camii’nin, minaresindeki kayma sebebi ile 400 yıl sonra yapılan restorasyon çalışmasında son aşamaya gelindi.


Türkiye’nin 6 minareli tek tarihi camisi olan caminin sökülen sağ ön minaresindeki restorasyonun önümüzdeki aylarda bitmesi hedefleniyor.


İki şerefesi ortaya çıkan minarenin üçüncü şerefesinin de yakın zamanda tamamlanmasının ardından bakır alem yerine konulacak.


I. Ahmed tarafından mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya 1616 yılında yaptırılan camideki çalışma, yaklaşık bir yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından başlatıldı.


İncelemede yapımından yüzyıllar geçmesine rağmen genel olarak zeminde ciddi sorun olmadığı tespit...