05 / 05 / 2024

sultanahmet camisi minare restorasyon ihalesi

sultanahmet camisi minare restorasyon ihalesi

İstanbul’un simge yapılarından 6 minareli Sultanahmet Camii’nin bir minaresinde tespit edilen kaymaya müdahale etmek amacıyla acil çalışma başlatılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 26 Kasım'da restorasyon ihalesine çıkılıyor....

Sultanahmet Camisi'nin bir kubbesi tamamlandı!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmasında bir kubbenin inşaatı tamamlandı. Caminin restorasyon çalışması Mehmet Yıldız tarafından yapılıyor.

Sultanahmet Camisi'nin pencereleri restorasyon sırasında kırıldı!

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonuna ilişkin 7 soru TBMM'de!

Sultanahmet Camisi restorasyonuna yönelik iddialar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Sultanahmet Camisi'nde tarihinin en kapsamlı restorasyonu başladı!

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Sultanahmet Camisi'nin minaresi yeniden örüldü!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

Zigetvar'daki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresi restore edilecek mi?

Budapeşte'de düzenlenen "Zigetvar'da Minare Yapılsın mı Paneli"nde uzmanlar, Osmanlı döneminde Zigetvar Kalesi'nde inşa edilen Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresinin aslına uygun restore edilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Sultanahmet Camisi'nin minareleri restore edilecek!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonunun ardından yeniden örülüyor.

Adana Çifte Minare Camisi yüksek binaların arasında kayboldu!

Adana’nın ilk çifte minareli camisi artık hiçir yerden görünmüyor. Mehmet Nuri Sabuncu tarafından yaptırılan Adana’daki cumhuriyet döneminin en önemli eserlerinden Çifte Minare Camisi, etrafını çevreleyen yüksek binaların arasında adeta boğulmuş durumda.

Eskişehir Reşadiye Camisi ışıklandırıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Reşadiye Camisi'nin minare ve kubbeleri mavi ile pembe renkli aydınlatma sistemiyle donatıldı.

sultanahmet camisi minare restorasyon ihalesi Haberi

sultanahmet camisi minare restorasyon ihalesi


400 yıl önce inşa edilen minarenin yıkılmaması için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 26 Kasım 2013 tarihinde restorasyon ihalesine çıkılıyor. 1609 ile 1616 yılları arasında Sultan I.Ahmet tarafından mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya yaptırılan ve Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden olan Sultanahmet Camii’nin batıya bakan sağ minaresinde ciddi kaymalar belirlendi. Caminin ön kapısındaki, iki şerefeli 4 numaralı minareyi yıkılmaktan kurtarmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü kapsamlı restorasyon yaptıracak. Diğer minareler de bu arada kontrolden geçirilecek. İhalenin ardından minarede meydana gelen kaymanın 300 günlük bir çalışma sonunda durdurulması...