29 / 04 / 2024

Sultanahmet Camisi ziyarete açık mı

Sultanahmet Camisi ziyarete açık mı

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Sultanahmet Camisi'nin bir kubbesi tamamlandı!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmasında bir kubbenin inşaatı tamamlandı. Caminin restorasyon çalışması Mehmet Yıldız tarafından yapılıyor.

Sultanahmet Camisi'nin pencereleri restorasyon sırasında kırıldı!

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

Sultanahmet Camisi'nde kapsamlı restorasyon!

Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan ve içindeki çinileriyle yabancıların "Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiriliyor 

Sultanahmet Camisi'nin restorasyonuna ilişkin 7 soru TBMM'de!

Sultanahmet Camisi restorasyonuna yönelik iddialar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sultanahmet Camisi'nde tarihinin en kapsamlı restorasyonu başladı!

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sultanahmet Camisi'nin minaresi yeniden örüldü!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

Sultanahmet Camisi'nin minareleri restore edilecek!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonunun ardından yeniden örülüyor.

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon projesi hazır!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem Sultanahmet Camisi’nin restorasyon programına alınacağını açıkladı. Adnan Ertem İstanbul’da orta ve büyük ölçekli camilerin restorasyonunun tamamlandığını belirtti.

Sultanahmet Camisi restorasyon programına alınabilir!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, İstanbul'da şu anda vakıf kültür varlığı olan orta ve büyük ölçekli camilerin restorasyonunun tamamlandığını veya devam ettiğini belirtti.

Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı!

Eyüp Sultan Türbesi’nin yeniden ziyarete açılması vesilesiyle düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eyüp Sultan Camisi de türbe de çok daha farklı bir hale geldi” dedi.

Sultanahmet Camisi’nin minaresi kaydı!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni, Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Minareyi güçlendirme için rapor hazırlanacak, külah ve petekler yerine takılacak.

Sultanahmet Camisi ziyarete açık mı Haberi

Sultanahmet Camisi ziyarete açık mı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bakımından önem arz eden eserler olursa Orta Avrupa'ya kadar genel müdürlüğümüzün hinterlandını uzatmayı hedefliyoruz inşallah." dedi.


Sultanahmet Camisi avlusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Sponsorluğunu Starwood Orman Ürünleri AŞ'nin üstlendiği restorasyon çalışmaları sözleşmesi imza töreninde konuşan Kaynak, Sultanahmet Camisinin dünya kültür mirası olduğunu ama aynı zamanda medeniyetin şaheseri olduğunu, 1617'de tam ikmalinin yapıldığı caminin 400 yıldır ayakta olduğunu anlattı.


Kaynak, "Bu eser bizim arda bıraktığımız kültürümüzün, medeniyetimizin adeta timsali olan bir şaheser. İstanbul deyince İstanbul'dan asla ayrı düşünülemeyen bir şaheser. İstanbul'a gelen müminler, muhakkak surette en az bir kez ibadet etmek için uğradığı gibi, yabancı misafirlerimiz de bizim medeniyetimizin seviyesini görmek için...