27 / 04 / 2024

Sultanahmet Meydanı tarihi

Sultanahmet Meydanı tarihi

1938 yılında Prost, Sultanahmet'in imar planını hazırlıyormuş. Meydanın bir devlet mahallesi haline konmasına karar verilmesinden sonra meydandaki Ticaret Okulu kaldırılarak yerine 140 metre yüksekliğinde bir abidenin yapılması kararlaştırılmış.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in teslim tarihi resmen belli oldu!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinin teslim tarihi resmen belli oldu. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada söz konusu projenin 10 Aralık tarihinde teslim edileceğini müjdeledi.

KİPTAŞ Meydan Evler'in teslim tarihi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Meydan Evler projesinin teslim tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Dorak Holding Soğuk Çeşme Sokağı’nı restore etti!

Dorak Holding, Sultanahmet’teki tarihi Soğuk Çeşme Sokağı’nı inşa etti. Patron Mustafa Pilav, “İlk etap bitti, ikincisi nisanda tamamlanacak” diye açıklama yaptı. 

Meydan Ardıçlı Konutları Esenyurt teslim tarihi!

Meydan Ardıçlı projesi Özyurtlar Holding ve Bahaş Holding ortaklığı tarafından 27 blok olarak hayata geçirildi. Meydan Ardıçlı Konutları Esenyurt teslim tarihi ne zaman?

Esenyurt Meydan Ardıçlı teslim tarihi ne zaman?

Meydan Ardıçlı projesinde 15 Ekim'e kadar sürecek avantajlı ödeme seçenekleri sunuluyor. Esenyurt Meydan Ardıçlı teslim tarihi ne zaman?

Özyurtlar Meydan Ardıçlı lansman tarihi!

Özyurtlar İnşaat tarafından inşa edilmekte olan Meydan Ardıçlı Konutları 1.681 daire ve 125 ticari birimden meydana geliyor. İşte Özyurtlar Meydan Ardıçlı lansman tarihi...

Luxera Meydan Evleri teslim tarihi!

Luxera Meydan Evleri teslim tarihi Aralık 2019 yılı olarak belirtiliyor. Luxera Meydan Bağcılar'da fiyatlar 333 bin TL'den başlıyor...

Meydan Ardıçlı Özyurtlar Konutları teslim tarihi!

Özyurtlar İnşaat imzası taşıyan Meydan Ardıçlı projesi İstanbul Esenyurt'ta konut ve ticari alanlar şeklinde yükseliyor. Peki Meydan Ardıçlı Özyurtlar Konutları teslim tarihi ne zaman?

Meydan Ardıçlı Esenyurt teslim tarihi!

Meydan Ardıçlı Esenyurt projesinde ortalama metrekare birim fiyatı 3 bin 600 TL olarak belirlendi. Meydan Ardıçlı projesinde 1.681 daire ve 125 ticari birim yer alıyor...

Erzurum Muratpaşa Kent Meydanı tamam!

Erzurum Muratpaşa Kent Meydanı tamamlandı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut,ikinci tarihi kent meydanı için de son hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek!

Edirne Kırkpınar Er Meydanı yenilenecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda yenileme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Sultanahmet Meydanı tarihi Haberi

Sultanahmet Meydanı tarihi



Ticaret Mektebi yerinde büyük bir abide yapılacak


Abide 140 metre yüksekliğinde olacak ve her taraftan görülecek


Yeni Vilayet ve Belediye binaları için nasıl bir şekil düşünülüyor?



    İstanbul'un imar planını hazırlamakta olan B. Prost'un Sultanahmet Meydanı'nın bir devlet mahallesi haline konulmasını muvafık gördüğünü, bu hususta bir plan ve maketler hazırladığını yazmıştık. 

    Aldığımız malumata göre B. Prost Adliye Sarayı'nın yapılacağı hapishane binasından başka Tapu Dairesi'nin yanındaki elbise ambarının (eski Ticaret ve Ziraat Nezareti) ve meydana bakan bütün evlerin kaldırılmasını muvafık görmüştür. Burada yalnız Sultanahmet Cami ile bir yüzü tramvay caddesine bakan ve bugünkü hapishane binası sırasında bulunan Firuzağa Cami kalacaktır. 

 ...