03 / 05 / 2024

sultanahmet ve ayasofya resimleri

sultanahmet ve ayasofya resimleri

22 Temmuz 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Sultanahmet ve Ayasofya arasında ki meydana belediye büyük bir park meydana getirmiş. Bu park ile Sultanahmet ve Ayasofya Camilerinin bütün güzellikleri meydana çıkmış.

Küçük Ayasofya Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Küçük Ayasofya Mahallesi, 86 ada, 37 ve 38 parsellerin komşuluğundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Sağır tarafından kuruldu.

Sultanahmet Hotel Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Sultanahmet Hotel Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Fatih’te Ayvaz Kamal tarafından kuruldu.

Ayasofya Medresesi yıktırıldı! İşte o belediye başkanının adı ve yıkımın nedeni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilen ve Ayasofya Yerleşkesi olarak açılan Ayasofya Fatih Medresesi, tarihte üç defa inşa edilip iki defa yıktırıldı. İşte o olayların perde arkası...

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi açıldı!

Biz Cevahir İnşaat Turizm Ve Sağlık Yatırımları Anonim Şirketi Biz Cevahir Hotel Sultanahmet Şubesi 89 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşe Cevahir Ersoy tarafından açıldı.

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi 8 milyon TL yatırım bedeli ile Derviş Erdoğmuş tarafından açıldı.

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi açıldı!

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Çiçek tarafından açıldı.

Yatırımda en yüksek pay ulaştırmaya!

2021 yılı yatırım programı yayınlandı. Bu kapsamda en yüksek pay ulaştırma ve eğitime ayrılırken, Tarım Bakanlığı’nın aşı üretim merkezi programda yer aldı. Ve Ayasofya Camii’ne bakım onarım projesi de programa girdi

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

sultanahmet ve ayasofya resimleri Haberi

sultanahmet ve ayasofya resimleri

İstanbul'un en güzel ve tarihi meydanını süslüyen bahçe


İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olan Ayasofya ve Sultanahmet camileri arasında ki meydan, senelerden beri bir çöl halinde duruyordu.

Belediyemiz nihayet gayrete gelerek, İstanbul'u ziyaret eden bütün seyyahların ve ecnebilerin ziyaret ettikleri bu meydanda güzel bir bahçe vücuda getirdi. Tarihi abidelerin ortasında yükselen bu bahçe, etrafına dikilen ve bir iki tanesi maalesef kuruyan ağaçlar büyüdükten sonra bir kat daha güzelleşecektir. İstanbul'un şehircilik ve belediyecilik itibarıyla yalnız çirkinliklerini değil güzelliklerini değil güzelliklerini de görmek, göstermek ve takdir etmek bir vazife olduğu için bu bahçenin bir resmini dercediyoruz.


Cumhuriyet Gazetesi  22 Temmuz 1933


Abdullah Kutalmış...