01 / 09 / 2024

Sultanhanı Beldesi halı restorasyonu

Sultanhanı Beldesi halı restorasyonu

İstanbul Valiliği’ne ait Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 20 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na verilen 150 yıllık, 120 metrekarelik tarihi halı, Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde restore edildi.

TOKİ Aksaray Sultanhanı 157 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ tarafından Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde inşa edilecek 157 konutun ihalesi yapıldı. 7 Kasım, Pazartesi günü gerçekleşen ihale kapsamında ayrıca 1 büfe ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

TOKİ'den Aksaray Sultanhanı'na 157 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Aksaray Merkez İlçesi Sultanhanı Beldesi'ne toplamda 157 adet yeni konut inşa edilecek.

120 metrekarelik halı 1.5 yılda restore edildi!

İstanbul Valiliği’ne ait Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 20 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na verilen 150 yıllık, 120 metrekarelik tarihi halı, Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde restore edildi.

Halı restorasyon okulu açılıyor!

Türkiye’de üniversite bünyesinde ilk halı restorasyon okulu, "dünyanın halı tamir merkezi" olarak bilinen Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde açılacak. Yenileme çalışmalarının ardından bina, 5 ay içinde üniversiteye teslim edilecek.

Sultan Abdülhamid Han'ın tarihi halısı restore edildi!

Sultan Abdülhamid’in yaptırdığı Türkiye’nin en büyük halılarından biri olan, Aksaray’ın Sultanhanı beldesinde restore edildi. İstanbul Valiliği’ne ait olan halının tamiri, 1,5 yıl sürdü.

Aksaray dünyaya halı üretiyor!

Dolmabahçe Sarayı’ nın halıları, İngiliz Kraliyet ailesine ait halıları ve çok sayıda kıymetli halının restorasyonunun yapıldığı Aksaray' ın Sultanhanı beldesinde birçok ülkeden halı siparişleri geliyor...

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi!

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi. Uluslararası halı restorasyon merkezlerinden Aksaray’ ın Sultanhanı beldesi, dünyanın önde gelen saray, köşk ve müzelerinin tarihi halılarını restore ediyor.

Nano teknolojiyi halıya uygulayan Atlas Halı’dan rekor büyüme!

Yaptığı Ar - Ge çalışmaları ile kendi kendisini temizleyen ve leke barındırmayan nano teknoloji ürünü halıları piyasaya sunan Atlas Halı, 2013’ te büyüme rekoru kırdı...

Royal Halı vergi rekortmeni ödülü aldı!

Royal Halı' nın, Maliye Bakanlığı Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Gaziantep Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni' nde Kurumlar Vergisi kategorisinde 5’incilik ödülüne layık görüldüğü bildirildi...

Halı ihracatı, 2014'e artışla başladı!

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) verilerine göre, Türk halı sektörünün yılın ilk ayındaki ihracatı, geçen yılın dönemine göre yüzde 7,5 artarak 178 milyon 414 bin dolar oldu.

Hal Kavşağı Bursa’ya nefes aldıracak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacak olan ‘Hal Kavşağı’ projesi ile kent içi trafiğin rahatlayacağını ve Bursa’nın vizyon bir meydana kavuşacağını söyledi...

Pierre Cardin Halı’nın Sevgililer Günü yarışması büyük ilgi görüyor!

Pierre Cardin Halı’ nın facebook sayfasındaki Sevgililer Günü yarışmasında ‘etkiler’ kelimesini kullanarak en güzel mesajı yazan 14 katılımcı, farklı tasarımlarıyla dikkat çeken halıların sahibi oluyor...

İçerenköy Hal arazisi için basın açıklaması yapıldı!

Ataşehir Kent Konseyi, İçerenköy Hal arazisinin halkın yararına kullanılması amacıyla halin önünde basın açıklaması yaptı. Ataşehir halkının katılım gösterdiği açıklamaya, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katılarak destek verdi.

Sultanhanı Beldesi halı restorasyonu Haberi

Sultanhanı Beldesi halı restorasyonu


İstanbul Valiliği’ne ait Sultan Abdülhamid tarafından yaptırılan ve 20 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na verilen 150 yıllık, 120 metrekarelik tarihi halı, Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi’nde restore edildi. Tarihi halı 10 kişilik ekiple 1.5 yılda restore edilip geçen hafta Istanbul Valiliği’ne teslim edildi. Içişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın Vali Vasip Şahin’i dünkü ziyareti sırasında halıyı incelediği de bildirildi. Sultanhanı Belde Belediye Başkanı ve halıyı restore eden atölyenin sahibi Fahri Solak, “Halı üzerinde Dolmabahçe Sarayı’ndan halı uzmanları eşliğinde çalıştık. Halının deseni madalyonlu uşak denen bir halı desenidir. Tarihi dokusuna uygun yünlerle restore ettik’’...