05 / 05 / 2024

Summa İnşaat Onursal Başkanı Mete Bora

Summa İnşaat Onursal Başkanı Mete Bora

Summa İnşaat'ın Onursal Başkanı Mete Bora hayatını kaybetti. Mete Bora, hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

Sudan Hartum'daki havaalanını Summa İnşaat yapacak!

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk tarafından, Ulaştırma Bakanlığı'na Hartum yeni havalimanı projesinde daha önce sözleşmeye imza atılan Türk şirketi Summa İnşaat ile devam edilmesinin talimatını verdi.

Mitaş Proje İnşaat'ın acı günü! Hayri Mit vefat etti!

Mitaş Proje İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayri Mit vefat etti. 

Makyol İnşaat'ın acı günü! Sariye Çebi hayatını kaybetti!

Makyol İnşaat Onursal Başkanı Saffet Çebi'nin eşi Sariye Çebi vefat etti. Merhume Sariye Çebi'nin cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'na defnedilecek...

Cemil Özgür İnşaat'ın kurucusu Cemil Özgür vefat etti!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cemil Özgür İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kurucusu ve onursal başkanı Cemil Özgür vefat etti.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Türk Firması Summa Senegal'de fuar merkezi açtı!

Türk Firması Summa İnşaat Senegal'in başkenti Dakar'ın Diamniadio bölgesinde yaptığı Kongre Merkezi, havalimanı, otel ve spor kompleksi gibi önemli yapıların arasına bir yenisini daha ekleyerek Fuar Merkezini hizmete açtı. 

Türk inşaatçılara Moldova'da yatırım fırsatı!

Summa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, Başkan Erdoğan'a Moldova’da hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Bora, Türk yatırımcıların bölgede 350 milyon dolarlık projeye imza attıklarını söyledi.

Makyol İnşaat'ın acı günü! Mahmut Mustafaoğlu vefat etti!

Makyol İnşaat Onursal Başkanı Saffet Çebi'nin arkadaşı Mahmut Mustafaoğlu vefat etti. Makyol İnşaat taziye ilanı yayınladı.

Yazıcı İnşaat'ın acı günü! Ali Yazıcı vefat etti! 

Yazıcı İnşaat A.Ş.'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Yazıcı hayatını kaybetti.

Mete Bora kimdir?

Summa İnşaat'ın Onursal Başkanı Mete Bora hayatını kaybetti. Mete Bora, hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

Mete Bora hayatını kaybetti!

Ankara’da Atakule’den, Saint Petersburg, Moskova ve Venezuela’da pek çok binanın yapımına kadar sayısız esere imza atan Summa İnşaat'ın Onursal Başkanı Mete Bora hayatını kaybetti.

2017 yeni bir rekorla kapanacak!

DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, konut alımlarında yapılan özel düzenlemelerin yabancı ilgisini artıracağını dile getirdi.

17 Ağustos depremi inşaat sektörünün miladı oldu!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, UZALTAŞ AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ve İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, 17 Ağustos depremi sonrası Türk inşaat sektörünü değerlendirdi.

Summa İnşaat Onursal Başkanı Mete Bora Haberi

Summa İnşaat Onursal Başkanı Mete Bora

Mete Bora, 5 Haziran 1941 yılında Malatya´da doğumlu. Üniversiteye Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde başlayıp, 1964 yılında Oklahoma Üniversitesi´nde tamamladı. 


Kurucusu olduğu ve inşaat kimyasalları üretimi ile inşaat malzemeleri satışı yapan Ekono A.Ş. ve Bora Ltd. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Fikir projesi kendisine ait olan Atakule projesini gerçekleştiren ve kurucusu olduğu Anıtsal Yapılar A.Ş.´nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yaptı.


1989 yılında kurduğu uluslararası müteahhitlik ve yatırım firması olan SUMMA Turizm Yatırımcılığı A.Ş.´nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkmenistan, Rusya, Moldova, Romanya, Libya ve muhtelif Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde, havaalanları, spor kompleksleri, oteller, hastaneler, iş merkezleri, alışveriş merkezleri gibi pek çok önemli projelere imza attı. Halen SUMMA´nın Onursal Başkanı olan  Mete Bora 2006 yılında şirketi oğulları; Selim Bora, Fatih...