07 / 05 / 2024

Sur Ermeni Katolik Kilisesi yenileme

Sur Ermeni Katolik Kilisesi yenileme

Ağır hasarlı halde olan kilisenin tapusu Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek restorasyon çalışmasının 2018 yılı içinde bitirilmesi bekleniyor.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Beyoğlu Ermeni Katolik Kilisesi'nde yaya yolu krizi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Beyoğlu Asmalımescit’teki Ermeni Katolik Kilisesi’nin yanındaki sokağı yaya yolu yapmak istiyor. Kilise yönetimi ise güvenlik sorunu nedeniyle karşı çıkıyor.

Diyarbakır'da terörün vurduğu 11 eser restore edilecek!

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılamaz hale getirilen, aralarında tarihi Kurşunlu Cami ile Ermeni Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu 11 eser, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.

Sur Ermeni Katolik Kilisesi restore ediliyor!

Ağır hasarlı halde olan kilisenin tapusu Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek restorasyon çalışmasının 2018 yılı içinde bitirilmesi bekleniyor.

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Ermeni vakfına 111.8 milyon kamulaştırma bedeli ödenecek!

Ermeni Mezarlığı'ndan 4 bin 474 metrekarelik alan 1971'de kamulaştırılmıştı. Dava açan Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı'na 111 milyon 850 bin lira ve 2 yıllık faiz ödenecek.

Surp Agop Hastanesi'nin temeli atıldı!

Elmadağ'da bulunan Surp Agop Hastanesi'nin yapımına bugün yapılan bir törenle başlandı. Hastanenin temeli, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan ile cemaatin önde gelenleri tarafından atıldı.

Şişli'de otel inşaatı hafriyat çalışmalarında tarihi yapı bulundu!

Şişli Halaskargazi’deki 15 dönümlük arazi üzerine yapılan otel inşaatının hafriyatında büyük bir tarihi yapının izlerine rastlandı. Yapı, Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastırı ve Mektebi Vakfı’na ait..

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Hastane ve Huzurevi projesi 2017'de açılacak!

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Şişli'de hastane ve huzurevi projesine başlıyor. 68 yataklı hastane, 44 odalı huzur evinden oluşan Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı projesinin 2017 yılının ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor...

Anarad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi otel oluyor!

narad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi ve Kilisesi 5 katlı olan bina 30 yataklı özel bir otel oluyor...

Ermeni Katolik Mezarlığı tapusu 82 yıl sonra geri veriliyor!

İstanbul Mecidiyeköy'deki Ermeni Katolik Mezarlığı tapusu 82 yıl aradan sonra yeniden Ermenilere verildi. Surp Agop Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay, " Karardan dolayı mutluyuz." açıklaması yaptı...

Bomonti Mıhitaryan Okulu, Mıhitaryan Vakfına iade edildi!

Mahkeme Bomonti Mıhitaryan Okulu'nu, Surp Gazar Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı'na iade kararı verdi.

Surp Kevork Kilisesi, Mardin Katolik Ermeni Vakfı'na devredildi!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Surp Kevork Kilisesi yıkıntı haline geldikten sonra Mardin Katolik Ermeni Vakfı'na devredildi

Sur Ermeni Katolik Kilisesi yenileme Haberi

Sur Ermeni Katolik Kilisesi yenileme

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasaklar ve ardından başlayan çatışmalar ilçeyi tamamen insansız hale getirdi. Surluların yaşadığı ağır sıkıntıların yanı sıra Sur’un tarihe tanıklık eden yapıları da ağır hasar aldı. En ağır hasarı gören yapılardan biri de Ermeni Katolik Kilisesi. Çatışmalar devam ederken sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Kilisesinin aldığı hasar da ortaya çıkmıştı. 


Sur’da çatışmaların sona ermesinin ardından ilçenin yeniden inşaa edilmesiyle ilgili tartışmalar da başlamıştı. İlçede, Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen acele kamulaştırma kararının ardında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sur’un yeniden inşa edilmesi konusunda çalışmalara başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ilçede nasıl bir çalışma planlandığını açıkladı. Bakan Özhaseki, Koruma amaçlı imar planlarına göre çalışma yapılacağını, altyapının revizesi için çalışmaların başladığını söyledi.


Plan kapsamında

Özhaseki, ilçedeki çalışmaların Koruma Amaçlı İmar...