06 / 05 / 2024

sur peyzaj çalışması

sur peyzaj çalışması

TOKİ, "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesini yapacağı peyzaj çalışmasıyla yeşille buluşturacak.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Sur'da yapılan rekreasyon çalışmasına tam not!

Diyarbakır Sur'da Hz. Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönümlük alanda yapılan rekreasyon çalışmasının ardından vatandaşlar alana yoğun ilgi gösterdi.

TOKİ Sur'da peyzaj çalışmalarına devam ediyor!

TOKİ, "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesini yapacağı peyzaj çalışmasıyla yeşille buluşturacak.

Manisa Kula'da peyzaj çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, birçok mahallesinde peyzaj çalışması başlattı. Konuyla ilgili Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ işbirliğinde harabe görünümündeki yolları yeniledik''dedi.

Diyarbakır Sur'da asfalt çalışması başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışması Sur ilçesi Turistik Caddesi’nde başladı. Ekiplerin, Turistik Caddesi’ndeki çalışmasını dört gün içinde tamamlaması bekleniyor.

Bingöl'deki 3 camide peyzaj çalışmaları başladı!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından üç camide peyzaj çalışması başlatıldı.

Sur'da UNECO'dan onaylanmamış imar çalışması yapılamaz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Sur İlçesi'nde hasar gören tarihi tescilli yapılara zarar verilmesinin uluslararası anlamda bir suç olduğunu, UNESCO'dan onaylanmamış hiç bir imar çalışması yapılamayacağını söyledi.

Manisa Lisesi Kavşağı peyzaj çalışmalarıyla yeni görünümüne kavuştu!

Manisa Lisesi Kavşağı, Şehzadeler Belediyesi'nin yaptığı peyzaj çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuştu. Özel bir teknikle yapılan peyzaj çalışmasında organik bitki ayraçları ve mevsimlik dekoratif çiçekler kullanıldı.

Erzurum Dadaşköy Yolu'nda peyzaj çalışması başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan Dadaşköy Yolu'nda peyzaj ve yeşillendirme çalışmasına başladı.

Başiskele Toklu deresinde ıslah çalışması başladı!

İSU Genel Müdürlüğü Başiskele Yakacık Mahallesi’nde yer alan Toklu deresinde ıslah çalışması başlattı. Çalışma 1 milyon liraya mal olacak.

Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin zemin yenileme çalışması başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

TEM otoyolu Gebze kesiminde yenileme çalışması!

TEM otoyolunun Gebze-Orhangazi kesiminde başlanan üst yapı çalışması kapsamında, Gebze köprülü kavşağı Ankara yönü TEM katılım yolu 13-29 Mayıs'ta ulaşıma kapatılacak. Valilikten yapılan açıklama şöyle...

Kulp'ta 100 km'lik yol çalışması yapılacak!

Kulp İçme Suyu İsale Hattı'nın hizmete açılış töreninde konuşan Diyabakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, bu yıl Kulp'ta 100 km'lik yol çalışması planladıklarını açıkladı.

sur peyzaj çalışması Haberi

sur peyzaj çalışması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaparken, vatandaşların ihtiyaç duyduğu sosyal alanlar ve yeşil alanları da inşa etmeyi sürdürdüklerini söyledi.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörün izlerini silmek, ilçenin çehresini değiştirmek için peyzaj projesi hazırladıklarını belirten Turan, "Sur ilçesi hem Diyarbakır hem ülkemiz hem de tarihi açıdan önemli bir yerdir. Suriçi'ne değer katacak, bölgeyi rahatlatacak önemli bir peyzaj projesini hayata geçireceğiz. Çalışma yapacağımız alanın büyüklüğü 110 bin metrekare. İlk etapta yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda peyzaj projesi gerçekleştireceğiz. Çalışmalara 4 Ocak'ta başladık." ifadelerini kullandı.


Suriçi'nin sit alanı olduğuna dikkati çeken Turan, yapılacak çalışmalarda tarihi dokunun korunması gerektiğini vurguladı.


"Vatandaşlarımız yeşil ve tarihi doku ile iç içe bir alanda sosyal yaşamlarını sürdürecek"

Gerçekleştirecekleri peyzaj projesini...