21 / 05 / 2024

süresi geçmiş inşaatlarda ruhsat yenileme

süresi geçmiş inşaatlarda ruhsat yenileme

İnşaat ruhsatı süresi, ruhsatın alınma tarihinden itibaren iki yıl içerisinde inşaata başlanmadıysa yada inşaata başlandığı halde beş yıl geçmiş olmasına rağmen bitirilemediyse geçmiş oluyor. Bu durumda inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Milyonlarca emekliye son dakika duyurusu yapıldı! Bankaya gidene 12 bin 500 TL verilecek, süresi bitmeden yetişin!

Milyonlarca SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklisine son dakika duyurusu yapıldı. Bankaya gidene 12 bin 500 TL verilecek, süresi bitmeden yetişin...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Altın kahini İslam Memiş, altındaki altındaki yeni zirve beklentisi açıkladı! “Bunu yapana geçmiş olsun" dedi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 sonu için gram altındaki zirve öngörüsünü değiştirerek yeni zirve beklentisini açıkladı. Memiş, "Bunu yapana geçmiş olsun" diyerek uyardı.

İslam Memiş gram altın için 'Geçmiş olsun' dedi! Yeni zirveyi açıkladı!

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için yıl sonu öngörüsünü değiştirerek, yeni zirve beklentisini açıkladı. İslam Memiş, 'bunu yapana geçmiş olsun' diyerek bir de uyarı yaptı.

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT kapsamındaki çalışanlar, meclisten düzenlemenin geçerek emekli olmayı heyecanla bekliyor. Prim günü şartını kıl payı farkla kaçırdığını görenler ise staj süresi başlangıcının EYT’den emeklilik için prime eklenip eklenemeyeceğini merak ediyor. Peki staja başladığı

''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın

Gümüş, 2022 yılına damgasını vurdu ve 2023 yılına tekrar rekor bir yükselişle başladı. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcıların ''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın...

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022? soruları gündemde yer alıyor. İşte ehliyet yenileme konusuna dair merak edilen yanıtlar!

Gümüş yatırımcıları bu haber size! Bu fiyatlardan gümüş alınır mı? Gümüş almak için geç mi kaldınız? 

Gümüş fiyatları son günlerde bir anda hızlı yükseliş kaydetti. Bir günde yüzde 9 değer kazanan gümüş fiyatları resmen fırladı. Peki bu fiyatlardan gümüş alınır mı, gümüş almak için geç mi kaldınız? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Promosyon süresi ne zaman bitiyor? Promosyon süresi bitti mi? İşte detaylar!

Promosyon süresi ne zaman bitiyor? Sorusu bu aralar bir hayli sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen yanıtlar!

süresi geçmiş inşaatlarda ruhsat yenileme Haberi

süresi geçmiş inşaatlarda ruhsat yenileme


İnşaat ruhsatı süresi!


3194 Sayılı İmar Kanunu'na göre, yapı inşaatı için alınan ruhsatların süresi beş yıl olarak belirleniyor. Bu da demek oluyor ki, yapı inşaatının ruhsatın alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerekiyor. İnşaat ruhsatı süresi inşaata başlanmadıysa iki ıldır. Yani inşaat ruhsatı alınan bir yapının inşaatına iki yıl içerisinde başlanması gerekiyor. İki yıllık süre geçtiği halde inşaata başlanmadıysa inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Eğer inşaata başlandıysa ancak beş yıl geçtiği halde inşaat bitirilemediyse tekrar inşaat ruhsatı süresi geçmiş olacağından yenileme gerekiyor. 


Peki süresi geçen inşaat ruhsatı nasıl yenilenir?


Ruhsat süresi biten yani beş sene içinde inşaat çalışmaları tamamlanamayan inşaatlarda İmar Kanunu hükümleri gereğince işlem yapılıp sonra Encümene bildiriliyor ve belirlenen cezanın tamamlanmasının ardından ruhsat yenileme işlemi yapılabiliyor.


Yenileme işlemi için gereken belgeler:

- Güncel...