10 / 05 / 2024

Süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshi mümkün müdür

Süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshi mümkün müdür

Bir daire kiraladığınızı ancak sözleşme süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshini istediğinizi farz edelim. Bu durumda süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshi mümkün müdür, detaylar haberimizde...

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV taksit ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Peki ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi ne zaman sona erecek?

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Tasarruf finansmanda intibak süresi ne zaman sona eriyor? 

Faizsiz konut edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemi için bir aylık süne sona eriyor. 35 şirketin başvurduğu sistemde BDDK'nin süreyi 6 ay daha uzatma hakkı bulunuyor. 

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

İslahiye'de 27 inşaat işçisinin karantina süresi sona erdi!

Gaziantep İslahiye'de koronavirüs tedbirlerinde karantina altına alınan 27 inşaat işçisi, 14 günlük karantina süresi sona erdiği için evlerine geri gönderildi.

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

Pera GYO'nun sermaye artırımı için yetki süresi 5 yıl uzatıldı!

Pera GYO'nun tabi olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde yönetim kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan yetki süresi sona erdi. O nedenle yetki süresinin 5 yıl daha uzatıldı.

Konutta süresi uzatılan 3 fırsat!

Konutta 31 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen 3 fırsat için süre 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. İşte konutta süresi uzatılan o 3 fırsat...

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

İmar affı süresi uzatıldı!

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affında başvuru tarihi 31 Ekim 2018'de sona erecekti. Vatandaşların yoğun talebi üzerine imar affı süresi uzatıldı..

Süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshi mümkün müdür Haberi

Süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshi mümkün müdür

Süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshi mümkün müdür?

Kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinin feshi ancak kiracının haklı nedenlerine bağlı olarak gerçekleşebiliyor. Örneğin, binanın çok nemli olması, ısınmaması, kanal proje hatası gibi konut ile ilgili gerçek problemler öne sürülerek sözleşmenin fes edilmesi talep edilebiliyor.


Ancak bu gibi nedenler olmadıkça kiracı süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshini isteyemiyor. Bu durumda ancak sözleşme süresinin dolmasına en geç 15 gün kala yazılı ihtar ile birlikte kontratın yenilenmesini istememe hakkını kullanabiliyor.


Süresi sona ermeden kira sözleşmesinin feshi mümkün müdür sorusunun net yanıtı:

Konut ile alakalı problemler var ise sözleşmenin feshi mümkündür.



Işıl Seren...