05 / 05 / 2024

suriye kilis

suriye kilis

Suriye'deki iç savaştan kaçan muhalifler, sığındığı illerden olan Kilis'te kira fiyatlarını uçurdu. Üniversitelerin de açılmasıyla, şehirde kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Suriye'nin en büyük konteyner kenti tamamlanmak üzere!

İHH öncülüğünde Halep'e bağlı Azez kentine yapılan konteyner kent, tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 7 bin kişinin barınacağı kampın, Suriye'nin ''en büyük'' konteyner kenti olacağı belirtildi.

Kilis'te Suriyeliler için iki katlı evler yapılıyor!

Kilis'te Suriyeliler için iki katlı evler yapılıyor. Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar’da, Birleşmiş Milletler (BM) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.

Kilis'te kiralık ev fiyatları arttı!

Kilis'te. 100 bine yakın Suriyelinin ikamet etmesi nedeniyle Kilisli vatandaşlar kiralık ev bulmakta sıkıntısı çekiyor. Kilis'te evlerin kira fiyatları bin 500 liraya kadar çıkıyor.

Suriyeliler için Kilis'te iki katlı konteyner evler yapılıyor!

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Kilis Öncüpınar ’da, Birleşmiş Milletler ( BM ) standartlarında kurulan konteyner kentte genişleme çalışmaları devam ediyor.

Suriye Kademoon Okulu, Esenyurt'ta açılıyor!

Esenyurt Belediyesi Suriye Kademoon Okulu bugün düzenlenen törenle hizmete açılıyor. İşte Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşecek Suriye Kademoon Okulu'nun töreninin adresi ve saati...

Kilis Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kilis’te yaptırılan atık su arıtma tesisi canlı yayınla açıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla 27 tesisin açılışı yapıldı.

Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere 108 adet prefabrik ev!

Deniz Feneri, Kilis'te Suriyeli sığınmacıların barındığı Toplama Merkezi'ndeki prefabrik sayısını 108'e çıkardı. Deniz Feneri Derneği sadece Suriye savaşının çaresiz insanları için değil, afet durumlarında da sokakta kalanlar için prefabrik evler kuruyor

Suriye’nin tarihi eserleri zarar görüyor!

Suriye ile Irak’ta yaşanan savaş nedeniyle bölgeye ait tarihi ve kültürel varlıklar büyük zarar görüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ülkelerden tarihi eser kaçıranlara yönelik teyakkuza geçti.

Kilis'teki 680 yıllık Ulu Cami restore ediliyor!

Kilis’in en eski ve en büyük camisi olan 680 yıllık Ulu Cami restore ediliyor. Ulu Cami, 1334 yılında Mumluklular döneminde, Hacı Halil tarafından yaptırıldı.

Şanlıurfa'ya son birkaç günde Suriye'den 160 bin kişi geldi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, şehre birkaç gün içerisinde Suriye'den yaklaşık 160 bin kişinin geldiğini söyledi. Bölgedeki belediyeler sığınmacılar için tüm imkanlarını seferber etti.

Irak ve Suriye Tezkeresi TBMM'de kabul edildi!

Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez." dedi.

Irak ve Suriye ortak tezkeresi neleri içeriyor?

Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tezkere, TSK'nın yabancı ülkelere asker göndermesi ile yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulu

suriye kilis Haberi

suriye kilis

Suriye'de Beşar Esed yönetimine muhalif olanlar canlarını kurtarmak için komşu ülkelere sığınmaya devam ediyor. Türkiye'ye sığınan muhaliflerin sayısı 85 bine yaklaştı. Sığınmacılar Hatay'ın yanında özellikle Kilis'teki kamplara akın ediyor. Maddi durumu iyi olan Suriyeli sığınmacılar ise kamp yerine kiraladıkları evlerde kalıyor. Halep gibi yakın kentlerden Kilis'e gelen sığınmacılar, bu kentte ev kiralarını deyim yerindeyse fırlattı. Kent genelinde 250-500 arası seyreden kira fiyatları göçlerle birlikte 2 bin 500 TL'ye kadar yükseldi.


Kiralar fırladı


Kilisli bir vatandaş, ‘Suriyeli akraba olan iki aile geldi ve evimi kiralamak istediklerini söyledi. 2 katlı evimi onlara verdim. Karşılığında bana aylık 2 bin 500 TL kira ücreti önerdiler. Kilis'te benim gibi evi olan çok sayıda arkadaşım ve tanıdıklarım da 1500 TL ile 2500 TL arası ücrete evlerini kiraya veriyor. Üniversitelerin de açılışıyla...