19 / 05 / 2024

Suriye Palmira kenti restorasyon çalışmaları

Suriye Palmira kenti restorasyon çalışmaları

Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.

Suriye, İranlı inşaat şirketlerinin radarında!

Suriye’de savaş sonrası çalışmalar yapılıyor. İranlı inşaat şirketleri Suriye’nin başkenti Şam’ın kenar mahallelerinde birçok proje inşa etmeye hazırlanıyor.

Palmira Antik Kenti'ndeki yıkım görüntülendi!

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira Antik Kenti'ndeki yıkımı görüntüledi. IŞİD tarafından ele geçirilen yerde Tetrapylon anıtını ile Roma tiyatrosunun ön cephesi tamamen yıkıldı.

Suriye'deki Palmira Antik Kenti yıkıldı!

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Suriye'deki Palmira Antik Kenti'nin bir kısmı IŞİD tarafından yıkıldı.

Suriye'deki Palmira kentinde restorasyon başlıyor!

Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.

Antik Palmira yok oluyor!

Suriye'deki antik Palmira kentini sistematik olarak yok eden DAEŞ militanları, iki bin yıllık zafer takını da havaya uçurdu. Suriye Müzeler Müdürü "Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " dedi

Dünyanın en yaşanabilir kenti Melbourne seçildi!

Avustralya'nın Melbourne şehri, üst üste beşinci kez "en yaşanılabilir şehirler" listesinin başını çekerken, sonuncu sırada Suriye'nin başkenti Şam yer aldı.

Suriye'nin en büyük konteyner kenti tamamlanmak üzere!

İHH öncülüğünde Halep'e bağlı Azez kentine yapılan konteyner kent, tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 7 bin kişinin barınacağı kampın, Suriye'nin ''en büyük'' konteyner kenti olacağı belirtildi.

Karkamış Antik Kenti kazılarında çıkan tarihi eserler tanıtıldı!

Suriye sınırına sıfır noktadaki Karkamış Antik Kenti ' nde çıkarılan mozaikler kamuoyuna tanıtıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eserlerin insanlık tarihini aydınlatacağını söyledi...

Suriye'deki orman yangını Türkiye'ye sıçradı!

Suriye'nin İdlip kenti ormanlık alanında 2 gün önce başlayan yangın, Türkiye'ye sıçradı

Tayyip Erdoğan, Kilis'teki konteyner kenti ziyaret edecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye vatandaşlarının Türkiye'de ağırlandığı Kilis'teki konteyner kenti ziyaret edecek.

Zeugma Antik Kenti'nde kazı çalışmaları Mayıs sonunda başlayacak!

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti'nde 2012 yılı kazı ve kurtarma çalışmalarına mayıs ayı sonunda başlanacak. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Kutalmış Görkay, AA muha

Property-Abroad'a göre en cazip yatırım kenti İstanbul!

Küresel gayrimenkul piyasası raporlarında İstanbul birinciliği kimseye kaptırmıyor. Property-Abroad'a göre, İstanbul en cazip yatırım kenti

Zafer Çağlayan: Libya ve Suriye'deki firmalarımız borçları için bir an önce başvursun!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bakanlıkça olağanüstü riskli bölge olarak belirlenen Libya ve Suriye'de faaliyette bulunanların Maliye Bakanlığının bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin tebliğ hükümlerinden faydalanabilmeleri için ilgili verg

Suriye Palmira kenti restorasyon çalışmaları Haberi

Suriye Palmira kenti restorasyon çalışmaları

Suriyeliler Palmira’ya Çöl İncisi adını vermiş. Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Ancak son on ay içinde IŞİD militanları kentteki mezarları yağmaladı, antik harabeleri ve tapınakları dinamitle patlattı. Birleşmiş Milletler bunu bir savaş suçu olarak tanımladı.


Ancak yeni fotoğraflar, büyük hasar alan kentin hala ayakta olduğunu gösteriyor.


Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.


Birleşmiş Milletler’in kültürel mirası koruma kurumu UNESCO’nun, Palmira’yı ziyaret ederek, yapılması gerekenleri belirlemesi planlanıyor. Abdülkerim, Suriye hükümetinin Palmira’nın yeniden militanların eline geçmesini önlemek için çok sıkı güvenlik önlemleri almasını bekliyor ve Palmira üzerine çöken kabusun bittiğini söylüyor.


Hasar görmüş anıtları onarmaya kararlı olduklarını söyleyen Abdülkerim, kültür mirasını koruma mücadelesi veren...