30 / 06 / 2024

suriye şirket kurma

suriye şirket kurma

Türkiye’de Şubat ayında kurulan 409 yabancı sermayeli şirketin 159’unu Suriyeliler kurdu. 2016 yılında ise kurulan şirketlerin yüzde 40'ı Suriyelilere aitti.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Arzum yurtdışında büyüyor! Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nden Çin ve ABD hamlesi

Daha önce Hong Kong ve Almanya'da şirketler kuran Arzum, Çin'de de yüzde 100 bağlı ortaklık kurdu. Arzum, ABD'de şirket kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantının ardından yeni alınan kararlara göre, coin piyasasını elinde tutan şirketlere Türkiye'de şirket kurma şartı, sermaye zorunluluğu, güvenli saklama ve bireysel yatırımcıların vergilendirilmesi gündeme alındı.

Suriye'nin yeniden inşasında İran'dan en az 180 şirket rol alacak!

İran'dan 180 civarında şirketin Suriye'nin savaş sonrasında yeniden imara yönelik inşaat malzemesi üretimi için tesis ve fabrikalar kuracağı belirtildi...

Devlet Hava Meydanları yurtdışına açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne, Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini söyleyerek, "DHMİ artık küresel marka haline gelecek." dedi.

Petkim yeni şirket kuruyor!

Petkim katma değeri yüksek ileri mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretiminde uzmanlaşacak şekilde, Petkim Specialities adıyla şirket kurma kararı aldı.

Eylül'de kurulan şirket sayısı yüzde 4.8 arttı!

2015 Eylül ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 4,80 artış oldu. Yabancı ortaklı şirketlerde Suriye açık ara önde.

Türkiye'de 2015 yılının ilk yarısında 35 bin şirket kuruldu!

2015 yılının ilk altı aylık döneminde 35 bin şirket kurulurken, 6 bin 700 şirket kapandı. Kurulan yabancı şirketlerin üçte birini Suriye ve İran sermayeli şirketler oluşturdu

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Suriye sınırına yakın illerde konut satışlarında hareketlilik yaşanıyor!

Suriye'de 2011 yılından bu yana süren ve yüzbinlerce kişinin yaşamına mal olan iç savaştan kaçan Suriyeli mülteciler, yeni bir yaşam kurma amacıyla Türkiye'den gayrimenkul alıyor...

TSKB GYO'dan Şirket Esas Sözleşme değişikliğiyle ilgili açıklama!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şirket Esas Sözleşme'sinin değişiklikle ile ilgili açıklamada bulundu...

GSD Denizcilik Gayrimenkul şirket sözleşmesinde değişiklik yaptı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş şirket ana sözleşmesinde değişiklik yaptı...

Sinpaş GYO kitaplığının 6. kitabı: İyi Şirket!

Hayata geçirdiği konsept konut projeleri kadar, 6 yıldır iş dünyasına yönelik yayımladığı kitaplarla da dikkat çeken Sinpaş GYO, bu kez nasıl “iyi şirket” olunabileceği konusunu gündeme taşıyor

suriye şirket kurma Haberi

suriye şirket kurma

Türkiye’de geçen ay kurulan 409 yabancı sermayeli şirketin 159’u Suriye ortaklı oldu. 2016 yılında da Suriyeliler açık ara önde. Geçen yıl 4 bin 523 yabancı sermayeli şirket kuruldu. Bunların yüzde 40’ını oluşturan 1.764’ü Suriyeliler’e ait


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Şubat ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre Şubat’ta kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 10.61, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 25.41 azalırken kooperatif sayısında yüzde 1.54 artış görüldü. Kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 60.50, kooperatif sayısı yüzde 75.12 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı da yüzde 35.86 azaldı. Geçen ay kurulan 409 yabancı ortak sermayeli şirketin 159’u Suriye, 25’i İran, 24’ü Irak ortaklı oldu.


Türkiye genelinde 2016 yılında kurulan tüm...