29 / 04 / 2024

Suriyeli şirketler

Suriyeli şirketler

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Suriyelilerin kurdukları şirketlerin başında inşaat ve emlakçılık geliyor.

Gayrimenkul sektörüne en çok Suriyeliler ilgi gösteriyor!

Son 2,5 yılda 2 bin 500'ün üzerinde şirket kuran Suriyeliler, en çok gayrimenkul sektörüne ilgi gösterdi.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Mısır'daki yabancı şirketler faaliyetlerini durdurdu!

Mısır'da faaliyette bulunan bazı yabancı şirketler, faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Karar, Mısır'da bankaların yaşadığı fon krizi nedeniyle verildi. Ülkede yaşanan askeri darbe ve şiddet olaylarının turizm sektörünü olumsuz etkiledi.

Suriyeli iş adamları Konya'ya yatırım yapıyor!

İç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli işadamları Konya'da yatırım yapmaya başladı. Suriyeli işadamları tarafından Konya'da son 2 yılda onlarca şirket açıldı. Suriyeli işadamları için Konya güvenli liman oldu

1+1 eşyalı daireler Suriyeli mülteciler tarafından ilgi görüyor!

Güvenlikli sitelerin 1+1'lerine Suriyeli mültecilerden yoğun talep var. Ev sahipleri de değerinin üstünde kiranın 6 ayını da peşin ödeyen Suriyeli'yi seçiyor.

Öztürk Şirketler Grubu'ndan Bodrum'a 140 villalık proje!

Öztürk Ailesi, iki yılda 300 milyon dolar yatırdığı turizmdeki iddiasını artırıyor. Belek'te bir otel kuran ve iki tesisi de satın alan Öztürk Şirketler Grubu, Bodrum'da da bin 450 dönümlük arazi üzerine villa ve golf tesisi kuruyor.

Aleksi Komorosano, Ağaoğlu Şirketler Grubu'na transfer oldu!

2015 yılında yılın CIO’su (Chief Information Officer) seçilen Aleksi Komorosano, Nef Gayrimenkul’den Ağaoğlu Şirketler Grubu’na Bilgi Sistemleri & Teknolojileri Direktörü olarak transfer oldu.

Ece Şirketler Grubu'nun acı günü! Celal Ece vefat etti!

Ece Şirketler Grubu Başkanı İnşaat Mühendisi Celal Ece vefat etti. Ece Şirketler Grubu ve ailesi Celal Ece'nin vefatı üzerine taziye ilanı yayınlattı.

Suriyeli avukat Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor!

Suriyeli avukat Reem Kayalı, Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor. Günlük kapasitesi 150 bin kapsül olarak planlanan Casamed isimli şirket, bu yıl üretime başlayacak.

Rusya'da Türk vatandaşı çalıştırabilecek şirketler listesi yayınlandı!

Rusya’da 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk vatandaşı çalıştırabilecek 53 şirketin listesi yayımlandı. Rusya'nın Türk vatandaşı çalıştırabilmelerine izin verdiği şirketler arasında, Rönesans Holding, IC İçtaş ve Ant Yapı gibi şirketler bulunuyor.

Halil Avcı Şirketler Grubu, Adana'nın güven inşa eden markası oldu!

Yapı sektöründe 37 yıldır yurt içi ve yurt dışında prestijli işlere imza atan Halil Avcı Şirketler Grubu, hayata geçirdiği projelerle Adana'nın gurur duyulan markası oldu.

Suriyeli mülteciler için prefabrik ve konteyner evler inşa edilecek!

Avrupa'daki Suriyeli mültecilerin prefabrik ve konteyner evleri Türkiye'den gidecek. Suriye'de 2011 yılı Mart ayında başlayan ve bugün uluslararası krize dönüşen iç savaş, önlenemeyen mülteci akını nedeniyle Avrupa ülkelerini de kara kara düşündürüyor.

Suriyeli işadamları Türkiye'de fabrika için arazi arıyor!

Suriyeli işadamları Mersin, Hatay, Antep ve Maraş'ta fabrika için arazi arıyor. Yatırımlara aracılık eden Talat Ali, "Gıdadan ilaca birçok yatırım için yer arıyor ama bulamıyoruz" dedi

Kahramanmaraş çadır kentte suriyeli çocuklara anaokulu yapıldı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların eğitimi için Kahramanmaraş'taki çadır kentte anaokulu oluşturuldu.

Suriyeli şirketler Haberi

Suriyeli şirketler

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Yaptıkları yatırım milyar liraya koşuyor


İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler 5.5 yıldır Türkiye’nin gündeminden inmiyor. Bugüne kadar sınır kentlerinde kurulan mülteci kampları, kamplar için yapılan harcamaların milyar dolarları aşması, Avrupa vatandaşı olmak amacıyla Ege’deki adalara geçerken hayatlarını kaybetmeleri, büyük şehirlerde dilencilik yapmaları, sigortasız hatta üç kuruşa çalıştırılmaları ve güvenlik sorunlarıyla gündemde olan Suriyeliler, sonunda kurdukları şirketlerle de gündeme oturdu. İç savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeli işadamları Türkiye’de 5 yılda 5 bine yakın şirket kurdu. Başta kendi vatandaşları olmak üzere binlerce Türk vatandaşına da iş imkanı sağlayan Suriyeli girişimcilerin yaptıkları yatırım miktarı da 1 milyar liraya...