09 / 05 / 2024

suruç sulama tünelinden hangi bölgeler faydalanacak

suruç sulama tünelinden hangi bölgeler faydalanacak

Şanlıurfa Suruç Sulama Tüneli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hazırlanıyor. Suruç Ovasına, 17 kilometrelik uzunluğuyla su verecek olan, Dünya'nın 5. Türkiye'nin birinci olma özelliğini taşıyan Suruç Sulama Tüneli'nde, sona gelindi...

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

TEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarına yeniden yapılandırma!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması dahilinde, 22 bin 15 abonesinin 493 milyon 316 bin 464 TL'lik borcunu yeniden yapılandırdı.

Arazi toplulaştırmada 2023 hedefi 8,5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli yaptığı açıklamada "Ülkemizin 2023 hedeflerine paralel olarak 8,5 milyon hektar alanda modern sulama projeleriyle birlikte arazi toplulaştırma projelerini de hayata geçireceğiz." dedi.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Arazi toplulaştırma maliyetleri azaltıyor!

Arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor. Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyor, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşıyor.

Afyon Selevir Modern Basınçlı Sulama Tesisi'nin temeli atıldı!

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde inşa edilecek olan Selevir Modern Basınçlı Sulama Tesisi'nin temel atma töreni gerçekleşti.

Silifke'de HAY-KENT projesi tanıtıldı!

Silifke Kaymakamlığı ile Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ve Silifke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan’ın birlikte yürüttüğü Organize Hayvancılık Bölgesi (HAY-KENT) projesi Silifke Kız Meslek Lisesi salonunda katılımcılara tanıtıldı.

Şanlıurfa Suruç'un yolları yenileniyor!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 30 yıldır yenilenmeyen cadde ve sokaklarda asfalt çalışması gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Suruç yatırımlarla prestij kazandı!

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde çalışma atağı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın gelişiminde büyük bir rol sergiliyor. Bu kapsamda Suruç ilçesinin yıllardır beklediği çalışmaları bir bir veren Büyükşehir Belediyesi, ilçenin sosyo-ekonomik yapısını bir adım öteye taşıdı.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Şanlıurfa Suruç'un çehresi değişiyor!

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, caddelerden sokaklara, parklardan yollara kadar büyük bir değişim yaşanıyor.

Şanlıurfa Suruç değişimi büyükşehirle yaşıyor!

Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde olduğu gibi Suruç'ta alt yapı çalışmalar başlatarak ilçenin 100 yıllık alt yapı sorununa çözüm bulan Büyükşehir Belediyesi Suruç'un beklediği hizmetleri veriyor.

suruç sulama tünelinden hangi bölgeler faydalanacak Haberi

suruç sulama tünelinden hangi bölgeler faydalanacak


Şanlıurfa Suruç Sulama Tüneli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hazırlanıyor. Susuzluktan çatlayan Suruç Ovasına, 17 kilometrelik uzunluğuyla su verecek olan, Dünya'nın 5. Türkiye'nin birinci olma özelliğini taşıyan Suruç Sulama Tüneli'nde, çalışmalarda sona gelindi. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Diniz, Suruç Sulama Tüneli'ne giderek çalışmaları denetledi, İlci İnşaat Proje Müdürü Mahmut Temej'den teknik bilgi aldı. 


DSİ Genel Müdür Yardımcısı Diniz, tünelde yapılan son çalışmaları denetlendi, arıza halinde 1 günlük sulama suyu depolayacak olan Taşbasan Su Deposunda projenin son durumu ile ilgili DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz'den de genel brifing aldı. Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'ya gerçekleştireceği ziyarette açılacak olan ve Suruç ovasına bereket akıtacak olan Suruç Tünelinde tünel delme makinesinin dışarıya çıkarılma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 


Dünya'nın 5. Türkiye'nin 1....