09 / 05 / 2024

suruç tüneli başbakan erdoğan açılışı

suruç tüneli başbakan erdoğan açılışı

Şanlıurfa Suruç Sulama Tüneli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hazırlanıyor. Suruç Ovasına, 17 kilometrelik uzunluğuyla su verecek olan, Dünya'nın 5. Türkiye'nin birinci olma özelliğini taşıyan Suruç Sulama Tüneli'nde, sona gelindi...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının temmuz ayında başlayacağını kaydetti. 

Avrasya Tüneli-TEM Anadolu Otoyolu Bağlantı Yolu devreye alındı...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki trafik yoğunluğunu en aza indirmek ve Avrasya Tüneli'ne yönlendirmek amacı ile yapılan Avrasya Tüneli-TEM Anadolu Otoyolu Bağlantı Yolu açıldığı açıklandı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılıyor!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli yakında başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi...

GAP Tüneli yeniden başlıyor!

GAP projesinin en önemli kanallarından Silvan Tüneli’nde çalışmalar başladı. 3.5 yılda tamamlanacak tünelin uzunluğu 13 kilometre olacak şekilde planlandı.

Başbakan Yıldırım: Kanal İstanbul'u yapacağız!

Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde konuşma yapan Başbakan Yıldırım, ""Kanal İstanbul'u da yapacağız. Her ne kadar bazı cumhurbaşkanı adayları 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız' deseler de, onu da yapacağız inşallah." dedi...

Ferhat Tüneli açıldı!

Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Yıldırım, daha önce temel atma töreninde de bulunduğu Ferhat Tüneli'nin hayırlı olmasını diledi..

suruç tüneli başbakan erdoğan açılışı Haberi

suruç tüneli başbakan erdoğan açılışı


Şanlıurfa Suruç Sulama Tüneli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hazırlanıyor. Susuzluktan çatlayan Suruç Ovasına, 17 kilometrelik uzunluğuyla su verecek olan, Dünya'nın 5. Türkiye'nin birinci olma özelliğini taşıyan Suruç Sulama Tüneli'nde, çalışmalarda sona gelindi. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Diniz, Suruç Sulama Tüneli'ne giderek çalışmaları denetledi, İlci İnşaat Proje Müdürü Mahmut Temej'den teknik bilgi aldı. 


DSİ Genel Müdür Yardımcısı Diniz, tünelde yapılan son çalışmaları denetlendi, arıza halinde 1 günlük sulama suyu depolayacak olan Taşbasan Su Deposunda projenin son durumu ile ilgili DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz'den de genel brifing aldı. Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'ya gerçekleştireceği ziyarette açılacak olan ve Suruç ovasına bereket akıtacak olan Suruç Tünelinde tünel delme makinesinin dışarıya çıkarılma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 


Dünya'nın 5. Türkiye'nin 1....