04 / 05 / 2024

süryanilere okul açma hakkı

süryanilere okul açma hakkı

86 yıl sonra yeniden okul kurma hakkı kazanan Süryaniler için Yeşilköy’de anaokulu açıldı. Yeni eğitim-öğretim yılına resmi olarak girmek için onay bekleyen okul idaresi, minik öğrencilerine çeşitli aktiviteler düzenleyerek okula alışmalarını sağlıyor...

Bakan Bilgin 1 Mayıs öncesi hükümetin sürpriz projesini açıkladı! Erdoğan mı duyuracak?

Emekli bayram ikramiyelerine bütçeye getireceği yük gerekçesiyle zam yapılmayacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs öncesi hükümetin sürpriz projesini açıkladı. 1 Mayıs'ta Erdoğan'ın kamuoyuna duyurması bekleniyor.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

RTÜK'ten uluslararası sosyal platformlara ofis açma çağrısı!

Dünyaca ünlü eğlence platformu Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı sonrasında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye'de faaliyet gösteren diğer platformlara ofis açması yönünde çağrıda bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de okul açtı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'te okul açılışı gerçekleştirdi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

İBB’nin yeni gazete büfesi ve çay bahçesi açma talebi reddedildi!

İBB’nin yeni gazete, çiçek büfesi ve çay bahçesi açma talebi, AKP-MHP grubunun oyları ile onaylanmadı. CHP’li Tarık Balyalı, yandaşlara verileceği ileri sürülerek alınan ret kararını eleştirdi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı açıklamada "2023'e kadar Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin yarısında okul açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.. 

Özel okul açılışlarına 'teminat şartı' çağrısı!

TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okulların durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dal, ''Mutlaka okul açılışlarına teminat şartı getirilmeli'' dedi.

Maraş’ı yerleşime açma kararı Rumların gündeminde!

45 yıldır kapalı tutulan ‘hayalet kent’ Maraş’ı yerleşime açma kararı Kıbrıs Rum medyasının gündemine oturdu.

Ordu'da Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edildi!

Ordu'da Ağustos ayında temeli atılan Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edilerek ulaşıma açıldı. 8 Ağustos'ta aşırı yağışlar sonucu yıkılan köprüde çalışmalar tamamlandı.

Suriyeliler için 19 ilde 215 okul inşa edilecek!

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan okul çağındaki 1 milyon 200 bin Suriyeli için seferberlik başlatıldı. AB tarafından finanse edilen proje kapsamında 19 ilde 215 okul inşa edilecek.

AVM sayısı arttıkça mağazalaşma sayısı da artıyor!

Giriş kapısına yakın, otopark asansörünün çıkışında ya da köşede yer almak. Bütün bunlar AVM’deki mağazanın ziyaretçi sayısını etkiliyor. Hatta yürüyen merdivenlerin konumu bile ciroya yansıyor. Nasıl mı?..

Türkiye'de deprem teminatlı konut sayısı 8 milyonu aştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8 milyonu aşarken, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye yaklaşma seviyesinde. 

süryanilere okul açma hakkı Haberi

süryanilere okul açma hakkı

86 yıl sonra yeniden okul kurma hakkı kazanan Süryaniler için Yeşilköy’de anaokulu açıldı. Yeni eğitim-öğretim yılına resmi olarak girmek için onay bekleyen okul idaresi, minik öğrencilerine çeşitli aktiviteler düzenleyerek okula alışmalarını sağlıyor.



1928’de okullarının kapanmasından sonra konuyu yargıya taşıyan Süryaniler, 86 yıl sonra yeniden okul kurma hakkı elde etti. Süryaniler, anadilde eğitim için açtıkları davanın sonuçlanması ve eğitim hakkının kabul edilmesiyle beraber 86 yıl sonra ilkokul açtı. Süryanilerin yoğun olması sebebiyle Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı tarafından Yeşilköy’de açılan anasınıfı, resmi olarak eğitim-öğretime merhaba demek için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müfredat için onay bekliyor. 3 kattan oluşan okulda şimdilik dört sınıf, gösteri, spor salonları ve uyku odaları bulunuyor. İngilizce, Türkçe ve Süryanice dersleri verilecek okulda Süryanice, alfabe ve görsel şekillere dayanarak...