01 / 05 / 2024

susuzluğa karşı önlemler

susuzluğa karşı önlemler

İklimler yer değiştiriyor, sular çekiliyor. Son yıllarda yaşanan 'su sıkıntısı'na çare bulabilmek için inşaat sektörü çarpıcı bir metod deniyor. İnşaat sektörü şimdi de yeşil binalar metodunu deniyor.

Gaziantep Şahinbey'de 19 gayrimenkul satışa çıkarıldı!

Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde toplam 19 gayrimenkulü satışa çıkardığını açıkladı. Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yer alan toplam 19 arsa farklı fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Hep İstanbul'da son 2 blok satışa çıkarıldı!

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirilen HEP İstanbul projesinde son iki blok da satışa çıkarıldı. Son iki blokta genişlikleri 70 ile 178 metrekare arasında bulunan konutlar 282 bin liradan başlayan fiyatlara satılıyor.

Alanya'da turizm imarlı taşınmaz satışa çıkarıldı!

Alanya'da bulunan turizm imarlı taşınmaz Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldı. İlanda turizm amaçlı emsalin 8 milyon lira tahmini bedelle satışa çıkarıldığı belirtildi.

TOKİ Ankara'da 952 konutu satışa çıkarıyor!

TOKİ, Ankara’da 583’ü alt gelir grubu olmak üzere toplam 952 konutu satışa çıkarıyor. Alt gelir grubunun taksitleri 341 lira, sosyal konutların taksitleri 756 liradan başlayacak. Başvurular 20 Kasım’a kadar sürecek.

Uzel Makine'nin Eyüp'teki traktör fabrikası icradan satışa çıkarıldı!

Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisi içindeyken vârisler arasındaki miras kavgası yüzünden iflas eden Uzel Makine’nin Eyüp Rami’de bulunan traktör fabrikası, borçları nedeniyle icradan satışa çıkarıldı.

TOKİ Bingöl İnönü'de 154 konutu satışa çıkarıyor!

Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konutlardan 154'ü, TOKİ tarafından satışa çıkarılıyor. Bin 333 konutun, 15 Ekim'de hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 154 konutu ise bireysel başvuru alarak kura yöntemiyle satışa çıkaracak.

Murat Demirel’in Bodrum’daki Salih Adası tekrar satışa çıkarıldı!

Murat Demirel’in Bodrum’daki Salih Adası tekrar satışa çıkarıldı. Demirel’in 7.2 milyon dolara satın aldığı Salih Adası, daha önce de satışa çıkmıştı.

Odunpazarı Belediyesi TOKİ’deki 26 dairesini satışa çıkarıyor!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Karapınar Mahallesi’nde yaptığı konutlardan kendi mülküne ait 26 adet konutu açık ihale usulü ile satışa çıkarıyor. İşte ayrıntılar...

1937 yılında Surp Agop Mezarlığı satılığa çıkarılacak!

1937 yılında Pangaltı semti civarında yer alan Pangaltı Ermeni Mezarlığı (Surp Agop), Henri Prost tarafından kesin bir imar planı hazırlandıktan sonra mezarlığın arazisi ifraz edilerek satılığa çıkarılacakmış.

Satışa çıkarılan icralık gayrimenkul ilanı yüzde 66 arttı!

Satışa çıkarılan icralık gayrimenkullerin oranında 6 ayda yüzde 66'lık artış oldu. 2 emlak sitesinde gayrimenkulleri satışa çıkaran 6 bankanın 1322 konut ve 737 işyeri ilanı bulunuyor

2007 yılında Carlton Oteli arazisi satışa çıkarıldı!

2007 yılında Halis Toprak'ın sahibi olduğu Yeniköy'deki Carlton Oteli arazisi TMSF tarafından 49 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış. Halim Paşa Yalısı'na komşu olan arazi 6 bin 790 metrekare büyüklüğündeymiş.

Evlerde sıcağa karşı yalıtım şart!

Isı yalıtımının sıcağa karşı önemini vurgulayan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, "Isı yalıtımının soğuktan korunma olarak algılanması da bazı bölgelerde yapılan yalıtımlı bina sayısını azaltıyor" dedi.

2006 yılında Gedikpaşa İlköğretim Okulu satışa çıkarıldı!

2006 yılında mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresi'ne ait olan Gedikpaşa İlköğretim Okulu satışa çıkarılmış. Eminönü Mimar Kemalettin Mahallesi'nde bulunan okula 17 milyon 250 bin lira değer biçilmiş.

susuzluğa karşı önlemler Haberi

susuzluğa karşı önlemler

Geçtiğimiz günlerde beklenmedik hava olaylarıyla gelen yoğun yağışın bir nebze de olsa barajlardaki su oranlarına olumlu yansıyacağı düşünülse de sonuç beklendiği gibi olmadı. Yağışların bu denli etkisiz kalma durumu su tasarrufu konusunda farklı çözüm arayışlarını da gündeme getirdi.


Küresel ısınma ve çeşitli faktörler dolayısıyla kış aylarında meydana gelen yağış miktarı barajlardaki su seviyesini istenilen seviyelerde tutamayabiliyor. Bunun yanı sıra son günlerde beklenmedik hava olaylarıyla gelen yağışlar da beklentileri karşılamış değil. Ayrıca plansız ve yüksek yapılar nedeniyle yağmur oluşumunu sağlayan hava döngüsünün zarar görmesi de yağışların iyice azalmasına sebep olmaya başladı.


Bu soruna çözüm olarak sunulan alternatiflerden birisi de yeşil binaların inşa edilmesi. Uzmanlara göre rüzgâr, güneş ve yağmur suyu gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak büyük oranda tasarruf sağlayan çevreci yapılar tercih...