03 / 05 / 2024

süt ürünleri zam

süt ürünleri zam

Yüksek enflasyon ve gıda fiyatları arasındaki paralellik hem üreticileri hem de tüketicileri vurdu. Marketlerde 1 litre sütün 55 liraya çıkması isyan ettirdi. 'Bizim hakkımızı kim savunacak' diyen üreticiler sesini duyurmaya çalışıyor.

Süt ürünlerine yüzde 30 zam geliyor! Peynir, tereyağı, yoğurt fiyatları artacak! İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi

Süte yapılan son zamdan sonra süt ürünlerinin fiyatlarında yüzde 30 artacak. Peki bu zam tüketiciyi nasıl etkileyecek? Et ve Süt Kurumu'nda güncel süt ürünleri fiyatları ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Çayka Yapı Mimarlık Mühendislik'in merkez nakli yapıldı!

Çayka Yapı Mimarlık Mühendislik Restorasyon Hayvancılık Gıda Ve Süt Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı. Çayka Yapı Mimarlık Mühendislik'in merkezi Beşiktaş'ta yapıldı.

BİM süt ve süt ürünlerine zam yaptı: 150 lira olan klasik beyaz peynir 215 liraya yükseldi

BİM market süt ve süt ürünlerine zam yaptı: Klasik beyaz peynir fiyatları arttı. İşte detaylar...

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Marketlerde 1 litre süt 40 TL'ye dayandı! Son dakika: Süt ve süt ürünlerine yüzde 35'e varan zam!

Ağustos 2023 itibarıyla süt ve süt ürünlerine yüzde 12-35 aralığında yeni bir zam daha yapıldı. Zammın ardından bazı markaların bir litre süt fiyatı 38,95 liraya kadar yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ekmek ya da süt değil ama yine de vatandaşın cebini yakacak. Yüzde 60 oranında zam geldi. Paranın hepsini bitirececek

Vatandaşlar gıdadaki enflasyondan yakınırken bir de diğer alanlardaki ihtiyaçlara gelen zamlar var. Ekmek ya da süt değil ancak vatandaşın almak zorunda olduğu ürün grubuna da yüzde 60 zam gelecek.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Ekmek, un, süt, şeker, peynir derken bir zam da ona. Markette satılmıyor ama evlerin vazgeçilmezi

Türkiye'de enflasyonla birlikte ekmek, un, süt, şeker ve peynire zamlar gelmeye devam ediyor. Vatandaşların evde vazgeçilmez olarak kullandığı bir ürüne daha zam geldi.

Un, süt, yumurta, ekmek derken vazgeçilmez bir ürüne daha büyük zam. Markete gittiğinizde kasada donup kalmayın

Vatandaşların en çok tükettiği ürünleri enflasyon vurdu. Un, süt, yumurta, ekmek derken vatandaşların çok sık tükettiği bir ürüne daha zam geldi.

Un, süt, şeker veya ekmek değil ama Türk milleti onsuz asla yapamaz. 3 ayda üçüncü kez zam geldi

Un, süt, şeker veya ekmek değil ama Türk milleti onsuz asla yapamaz. Evet yanlış duymadınız. Türk milletinin vazgeçemeyeceği bir ürüne yönelik büyük bir zam geldi.

Markete gidenler kasanın önünde donup kalmasın. Un, süt ve yağdan sonra bir zam daha. Eski fiyat geçmişte kaldı

Markete giden vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Un, süt ve yağdan sonra bir ürüne daha zam geldi. Yeni fiyatı öğrendiğinizde kasada donup kalmamak için bakın.

süt ürünleri zam Haberi

süt ürünleri zam

Türkiye'de sıvıyağ, yumurta, peynir, süt, et, un, çay, şeker gibi temel gıda maddelerine gelen yüksek zamlar vatandaşın belini büktü. İnsanlar marketlere ürün almaya gitmeye korkar oldu. Evde adı geçen ürünleri biten vatandaşlar asgari ücrete gelen zam sonrasında marketlerden ihtiyaçlarını biraz daha rahat temin edebileceklerini düşünürken gerçek hiç de bekledikleri gibi olmadı. 

SÜTÜN LİTRESİ ÜRETİCİDE 8 MARKETTE 55 LİRA

Zam dalgasından en son nasibini alan ürünler ise süt ve süt ürünleri oldu. Üreticiler ellerinden litresi 8 liraya alına keçi sütünün litresinin marketlerde 55 liraya satıldığını öğrenince isyan etti. Çanakkale Bayramiç'ten süt üretimi yapan çiftçi zincir marketlerde kendisinden yarım litresinin 4 liraya alınan sütün büyük market zincirlerinde 34,5 liraya satıldığını iddia etti..

Çiftçi İsmail Karaman, marketler ev üretici fiyatları arasındaki uçurumu ve girdi maliyetlerinin...