12 / 05 / 2024

Suudi Arabistan lüks otelleri

Suudi Arabistan lüks otelleri

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, hacı adaylarının can güvenliğini sağlayamayan Suudi Arabistan’ın gerekli önlemleri almasını istedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! Türk müteahhitlere Suudi Arabistan çağrısı geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Suudi Arabistan'da 20-21 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan ‘6th Future Projects Forum’ için katılım çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Vaat Holding, Suudi Arabistan'daki konut projesi için düğmeye bastı!

İnşaat, turizm, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Vaat Holding, Suudi Arabistan üzerinden yurt dışı açılımını genişletecek. İlk etapta Suudi Arabistan’da bir konut projesi yapacak olan Grup, gıda alanında da süt ve ayrıca, salça fabrikası kuracak.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Lüks konutlara en çok ilgi Araplardan!

İç Mimar Merve Aycan’ın kurucusu olduğu Billionaire Furniture ve Luxury Stone markaları, Katar’dan Kazakistan’a, Suudi Arabistan’dan Amerika’ya dünyanın dört bir tarafından lüks konutları tasarlıyor.

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Suudi Arabistan'ın bütçesi 49.2 milyar dolar açık verdi!

Suudi Arabistan'ın bütçesi, 2020 yılının ilk dokuz ayında 49.2 milyar dolar (184.11 milyar riyal) açık verdi.

Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırıda dünya ekonomisi nasıl etkilenir?

Suudi Arabistan'da petrol tesislerine düzenlenen saldırının ardından petrol güne yüzde 20'ye yakın bir yükseliş ile başladı. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, sabah saatlerinde yüzde 19,5 artış göstererek Körfez Savaşı'nın sürdüğü 1991 yılından bu yana en büyük günlük yükselişini yaşadı.

Suudi Arabistan petrol üretimine başlıyor mu?

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, saldırı sonrasında kesintiye uğrayan petrol üretiminin yaklaşık üçte birini, pazartesi sonuna kadar yeniden başlatabileceği bildirdi.

Suudi Arabistan "Orta Doğu'nun Rivierası"nı kuruyor!

Suudi Arabistan ülkeye daha fazla turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesi başlattı.

Suudi Arabistan Kızıl Deniz'de dev projeye başladı!

Suudi Arabistan turist çekebilmek için Kızıl Deniz'in kuzeybatı sahillerinde dev bir sağlık ve turizm projesine başladı. Orta Doğu'nun Rivierası" olarak anılan projenin ismi Amaala olarak açıklandı.

Suudi Arabistan lüks otelleri Haberi

Suudi Arabistan lüks otelleri

Hac ibadeti sırasında yaşanan sel faciası ve ardından gerçekleşen kargaşada bine yakın hacı adayının yaşamını yitirmesine tepki gösteren TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, hacı adaylarının can güvenliğini sağlayamayan Suudi Arabistan’ın gerekli önlemleri almasını istedi.  Suudi Arabistan’ın Kabe çevresindeki Osmanlı ravakları ve Ecyad kalesini yıkarak lüks oteller inşa etmesinin ardından kaza ve ölümlerin arttığına dikkat çeken Çuhacı; “Suudi Arabistan, onlara emanet ettiğimiz büyüklerimizin can ve mal güvenliğinden sorumludur; bu sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir.” dedi. TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, İslam aleminin en kutsal günlerinden biri olan Kurban Bayramını kutlarken Mekke’de yaşanan faciaların bayrama gölge düşürdüğünü belirterek; “Bir yandan din kardeşlerimizin Kurban Bayramını kutluyoruz, bir yandan da hac farizasını yerine getirirken yaşamını yitiren hacı adaylarımızın yasını tutuyoruz. Hacı adaylarının ölmesi kader değildir.” dedi....