16 / 05 / 2024

Süzer Grup gökdelen yapmaktan vazgeçti

Süzer Grup gökdelen yapmaktan vazgeçti

İstanbul'da Gökkafes olarak bilinen ve hakkında birçok dava açılan Süzer Plaza’yı inşa eden Süzer Grup, artık gökdelen yapmaktan vazgeçti. Baran Süzer, "Gökdeleninin modası geçti” dedi.

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Süzer Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Süzer Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yalçın Ceylan tarafından kuruldu.

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Süzer Grubu'nun acı günü! Süleyman Kara vefat etti!

Süzer Grubu'nun İcra Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Kemal Yılmaz ile eşi Gülşen Yılmaz'ın babaları vefat etti. Süzer Grubu taziye ilanı yayınladı.

Moskova'da gökdelen inşaatı artıyor!

Moskova'da gökdelen inşaatı yüzde 19 oranında yükseldi. Sektörel analistler Moskova'daki gökdelen inşaatlarının daha da artacağını söylüyor.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi?

Statista, geçtiğimiz yıl içinde inşa edilen gökdelenlerle bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi? Türkiye raporda kaçıncı sırada yer aldı?

2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi?

2017 yılında 200 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip 144 gökdelen inşa edildi. Bu gökdelenlerin 15'i 300 metreden de yüksek. Peki 2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi ve Türkiye kaçıncı sırada?

Arabistan'ın Kabe planı korkuttu! Gökdelen sayısı artacak! 

Suudi Arabistan'ın Kabe için hazırladığı plan korkuttu. Kabe çevresindeki gökdelen sayısı artacak. 

Zer Kartal güncel fiyat listesi!

Zer Kartal güncel fiyat listesi 367 bin TL'den başlıyor. 72 ay sıfır faizle ödeme avantajı sunulan proje Ceylan İnşaat tarafından İstanbul Kartal'da yükseliyor...

Gökdelen inşaatlarında rekor kırıldı!

Yüksek Bina ve Kentsel Yerleşim Konseyi (Council of Tall Buildings and Urban Habitat/CTBUH), bu yıl inşa edilen gökdelen sayısının artaracak rekor kırdığını açıkladı. 

İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir!

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri veren Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre en pahalı gökdelenlerin olduğu şehirler sıralaması yapıldı. İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir...

Süzer Grup gökdelen yapmaktan vazgeçti Haberi

Süzer Grup gökdelen yapmaktan vazgeçti
Gökkafes olarak bilinen ve hakkında birçok dava açılan Süzer Plaza’yı inşa eden Süzer Grup, artık gökdelen yapmaktan vazgeçti. Yeni adres olarak ABD’yi seçtiklerini kaydeden Süzer Grup Başkan Yardımcısı Baran Süzer, “İstanbul’da da imar bekleyen arsalarımız var. Ama artık gökdelen olmaz. Çünkü gökdeleninin modası geçti” dedi.


İNŞAAT, turizm, enerji, finans, denizcilik gibi farklı iş kollarında faaliyet gösteren Süzer Grup, yeni yatırımlar için Amerika’yı seçti. Şirketin gayrimenkul alanında bilinen en büyük yatırımı İstanbul Şişli’de 15 yıl önce hayata geçiren Süzer Plaza. Gökkafes olarak da bilinen Süzer Plaza yüksekliği nedeniyle tartışmalara yol açmıştı. Grubun yeni kuşak yöneticisi Süzer Grup İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, artık gökdelen tipi yapılara sıcak bakmadıklarını söyledi. New York Manhattan’da 10 katlı konut inşa etmek için çalışmalara başladıklarını...