02 / 05 / 2024

taban oturum alanı

taban oturum alanı

İnşaat işlerinde inşaatına başlanacak olan binaların taban oturumu nasıl hesaplanıyor? Taban oturumu ne demek? İşte taban oturumu ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtı bu haberde...

TAKS değerleri!

İnşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının arsa üzerinde ne kadar alan kaplayacağı ve kaç katlı olacağı arsanın TAKS değerleri ile hesaplanıyor. İşte taban alanı katsayısı değerleri...

Taban alanı formülü!

Bir arsanızın olduğunu ve buraya bir bina inşa etmek istediğinizi farz edelim. Binanın kaç katlı olacağı, arsada nasıl ve nereye konumlandırılacağı, alanının ne olacağı taban alanı formülü ile hesaplanıyor...

Taban oturum alanı!

Taban oturum alanı, bir yapının arsa üzerinde ne kadar yer kaplayacağı ve kaç katlı olacağına ilişkin bilgiler veriyor. Peki taban oturum alanı hesabı nasıl yapılıyor? Taban oturum alanı hesabı...

Bina oturum alanı nasıl hesaplanır?

İnşaatı yapılacak bir binanın oturum alanının ve kaç katlı olacağının hesabı, bina oturum alanı hesabı ile yapılıyor. Buna göre, bina oturum alanı nasıl hesaplanır? İşte hesap formülü...

Emekli maaşı katlanıyor! Taban ücrete ek geliyor

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2023 yılının başında yapılacak zamma döndü. Enflasyon nedeniyle taban maaşlarda da iyileştirme olacak. Yıllık enflasyon tahminlerine göre; 3.600, 4.000, 4.400 TL ve daha fazla emekli maaşı alan kişilerin maaşları yükselecek. İşte; emekli ve memurların yeni zamlı maa

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

İznik Belediyesi'nin kamulaştırdığı alan meclis gündeminde!

İznik Belediyesinin bir çalışmasında bulunan Roma dönemi taban mozaiğinin bulunduğu alanın kamulaştırılması konusu meclis gündemine taşındı..

Konut alan yabancıya oturum müsaadesini noterde verelim!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bugün, oturum izni için gereken yatırım tutarını 100 bin dolara çeksek; yabancıya oturum iznini de noterde versek, ülkemize çok ciddi bir ihracat geliri ve katma değer oluştururuz” dedi.

Kağıthane Resim Modern Şubat ayı fiyatları 2018!

Blok oturum alanı 500 metrekare olarak belirlenen Kağıthane Resim Modern Şubat ayı fiyatları 269 bin TL'den başlıyor..

Adana Yüreğir'e yeni spor kompleksi geliyor!

Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Atakent Mahallesi'ne yeni bir spor kompleksi kazandırıyor. Temeli atılan spor kompleksi 3 bin metrekare oturum alanına sahip.

Yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Taban alanı hesaplamaları yeni yönetmelik kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni yönetmelik ile taban alanı nasıl hesaplanacak?

Haliç silüetine yeni düzenleme!

Alibeyköy’de “Haliç manzaralı” diye pazarlanan birçok lüks konut projesi için sınır geldi. Plan değişikliği ile mahallerin Haliç'i gören cephelerinde arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının oranı 0.40'tan 0.56'ya çıkarılıp kat yüksekliği de 7'ye indirildi.

Erzurum Zabıta Daire Başkanlığı'na yeni hizmet binası!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulabilmesi amacıyla Kombina Caddesi üzerinde bulunan, tarihi dokuya sahip 874 metrekare oturum alanı olan taş yapı, Zabıta Daire Başkanlığı hizmet binası olarak restore edildi.

Bartın Ulus Devlet Hastanesi taşınıyor!

Bartın'da inşaat çalışmaları tamamlanan Ulus Devlet Hastanesi'nde taşınma çalışmaları başladı. Hastanenin 120'ü metrekare oturum alanına ve 3211 metrekare kapalı alana sahip olduğu belirtildi.

Tokat Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi binasının temeli atıldı!

Tokat'ta 630 metrekare oturum alanı 5 bin metrekare kapalı alanı olacak olan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının temeli törenle atıldı.

Osmaniye Kadirli'de inşaat temelinden tarihi taban mozaiği çıktı!

Osmaniye Müze Müdürlüğü, Kadirli ilçesinde üçüncü derece sit alanında yaptığı sondaj çalışmasında Roma dönemine ait hamam kalıntıları ile taban mozaiği buldu.

Taban alanı katsayısı oranları 2015!

Taban alanı katsayısı TAKS, yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranı’nı ifade ediyor. İşte, taban alanı katsayısı oranları 2015!

taban oturum alanı Haberi

taban oturum alanı

Taban oturumu ne demek?

Taban oturumu, bir yapının arsa üzerinde ne kadar alan kaplayacağı ve kaç katlı olarak inşa edilebileceği hususuna doğru orantılı olarak hesaplanıyor. Taban oturum hesabı nda TAKS değeri ve arsa alanı kullanılıyor.


TAKS için belediyece belirlenen değer ile arsa alanının çarpılması sonucu ortaya taban oturum alanı çıkıyor. Bu alan, yapının arsa üzerinde nasıl ve kaç katlı olarak konumlandırılacağını söylüyor.


TAKS değerleri:

TAKS değerleri 0.10 – 0.15 – 0.40 – 0.50 – 0.60 – 0.80 oranları arasında değişkenlik gösteriyor.


İmar durum belgelerinde belirtilen TAKS oranının iki oran aralığında gösterilmesi halinde, verilen oranlar arasında istenilen taks rakamı seçilebiliyor. Örneğin 0.40 – 0.60 olarak TAKS değeri belirlenmişse, istenirse TAKS değeri 0,50 olarak hesaplanabiliyor.


Taban oturumu hesaplamalarında taban alanının büyük olarak seçilmesi halinde kat sayısı azalıyor;...