09 / 05 / 2024

tadilat gider olarak kira vergisinden düşülür mü

tadilat gider olarak kira vergisinden düşülür mü

Konutunu kiraya veren gayrimenkul sahipleri gerçek gider yöntemini seçerek bazı giderlerini vergi ödemelerinden indirebiliyor. Bu kapsamda bakım onarım giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü? İşte yanıtı...

Apartmanlarda tadilat saatleri neler? Komşularınız ile sorun yaşamak istemiyorsanız bilmeniz gereken detaylar...

Apartmanlarda tadilat saatleri ile alakalı olarak ayrıntılı bilgiler vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Buna göre, evlerinde tadilat yaptırmak isteyenler komşuları ile sorun yaşamamak için tadilatı nasıl ve ne zaman yapmalı?

Kira beyannamesi verme süresi 2024! Kira beyannamesinde bu harcamalar gider gösterilebilir! Evi kirada olan hemen baksın

Kira beyannamesi verilirken, yapılan bazı harcamalar kira gelirinden düşülebiliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2024 ve kira beyannamesinde eğitim harcamalarını gider olarak gösterme...

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

Evi oturulamayacak durumda olanlara müjde! Ev tadilat parası olarak 35 bin TL verilecek!

Evi neredeyse oturulamayacak halde olan vatandaşlar, devlet desteği ile en az 35 bin TL’den başlayan destek imkanlarından faydalanabilecek. Devletin vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği destek çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Sarıgazi Mahallesi, 157 Ada Park Parselin Belediye Hizmet Alanı olarak Planlanmasına Yönelik 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

AVM'lerde gider tartışması!

Kovid-19 pandemisi sürecinde kira konusunda sık sık karşı karşıya gelen AVM’ler ile markalar şimdi de senelik 4 milyar Türk Lirası'nı aşan genel gider faturalarına ilişkin olarak problemlerle karşı karşıya. 

Nur Fettahoğlu'na tadilat davası: 5 yıl hapis istemi!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşi Remziye A.'nın, Beşiktaş Belediyesi tarafından eskiden yurt olarak kullanılan beş katlı binada tadilat yaptırdığı ileri sürüldü. Savcılık, oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşi hakkında 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Keyfi olarak parsel bazlı şahıs lehine plan tadilatı engellenecek!

Ak Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel yönetimler yasa taslağının sonuçlandığına dair bilgiler aktardı: Özhaseki, “Tadilat yapılacak parsel üzerinde geriden bakıldığında okunacak kadar büyük bir levhayla plan tadilatı ilan edilecek” dedi…

Yılmaz Erdoğan’a 4 milyonluk tadilat faturası!

Belçim Bilgin ile Yılmaz Erdoğan çifti 2006'da başlayan evliliklerini geçen aralık ayında tek celsede anlaşmalı olarak bitirmişti. Oyuncunun tadilat masraflarının 4 milyon TL'ye ulaştığı ve ve faturayı da Yılmaz Erdoğan'ın ortağı olduğu şirketin ödediği ortaya çıktı.

Siirt Belediyesi'nden konut tadilatı usulsüzlüğü!

2016 yılında kayyum olarak atanan, seçimlerin ardından görevini devreden vali yardımcısı, konutunun tadilat faturasını Siirt Belediyesi’ne verdi.

'Kültür varlığı' olarak tescilli evini onarınca ceza aldı!

Trabzon'da 1955 yılında inşa ettiği evin 2005'te "kültür varlığı" olarak tescil edildiğini bilmeden tadilat yapan 83 yaşındaki Yusuf Gurbetoğlu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan hapis cezası aldı.

İmar affı ödemeleri gider yazılabilir!

Sözcü Gazetesi yazarlarından Nedim Türkmen bugünkü yazısında imar affı ödemelerinin gider olarak yazılabileceğini kaleme aldı..

tadilat gider olarak kira vergisinden düşülür mü Haberi

tadilat gider olarak kira vergisinden düşülür mü

Bakım onarım giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü?

Konutunu kiraya veren gayrimenkul sahiplerinin elde ettikleri kira gelirinin istisna bedelinden yüksek olması durumunda vergi ödemeleri gerekiyor.


1 Ocak 2013-31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen kira geliri için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelden yüksek kira geliri elde edenlerin beyanname vermeleri şart.


Kira gelir vergilendirmesinde ödeme için iki seçenek bulunuyor: Götürü gider yöntemi ve gerçek gider yöntemi. Gerçek gider yöntemi kapsamında bazı giderler kira gelir vergisinden düşülebiliyor.


Örneğin kiraya konu olan gayrimenkulün emlak vergisi, sigorta bedelleri gibi giderleri kira gelir vergisinden düşülüyor. Peki bakım onarım giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü?


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kira Geliri Elde Edenler İçin Rehber'de yer alan bilgilere göre, aşağıdaki masraflar kira gelir vergisinden düşülüyor:


1- Kiraya...