01 / 05 / 2024

tahliye gerekçeleri

tahliye gerekçeleri

Tahliye taahhütnamesi geçerliliği için gerekli olan şartlar nelerdir? Hangi durumlarda tahliye taahhütnamesi geçersiz olur? Bu konuda dikkat etmek gerekilen noktalar nelerdir? sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..

Kiracılar gerekçe göstermeden evden tahliye edilebilir mi? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o detay!

Kiracılarıyla tahliye sorunu yaşayan ev sahipleri sık sık yeni yollar araştırıyor. Peki kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracının gerekçe göstermeden tahliye edilmesi mümkün mü? İşte ayrıntılar...

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Yapılan zam, İstanbul’da taksicileri ikiye böldü!

İstanbul’da yeni yılın ilk günü zamlı tarifeyle hizmet verecek olan taksiciler, zam oranıyla ilgili farklı görüşler ortaya koydu. İşte İstanbul taksicilerinin görüş ve gerekçeleri…

GPS takip cihazlarında çok satanlar! 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Güvenlik gerekçeleri ve navigasyon teknolojisindeki gelişmelerle GPS özellikli aksesuarlara ilgi arttı. Çok satan cihazların fiyatları şöyle...

TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti! İşte Nihat Özdemir'in istifa nedeni!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir istifa etti. İşte Nihat Özdemir’in, istifa gerekçeleri...

Kira sözleşmesi 10 yıllık olan kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının zam ve tahliye gerekçelerini kaleme aldı.

Kanal İstanbul'a yapılan itirazlar neler?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme getirdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imar planlarının askıya çıktığını duyurduğu Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? İtirazların gerekçeleri neler?

İş yeri kiracıları dikkat! Tahliye edilebilirsiniz!

Posta yazarı Tamer Heper '2010’da iş yerimi kiraya vermiştim. Sözleşmemiz iki yıllıktı. İki yılın sonunda, iki yıl daha süreyi uzattık. Bir daha sözleşme yapmadık. Bu yıl, 10 yıllık süre dolup bitiyor. ‘10 yılı geçtiğimiz’ gerekçesiyle, tahliye davası açabilecek miyim?' sorusunu cevapladı.

Zirve İnşaat ve Banyo Gerekçeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Güngören Şubesi açıldı!

Zirve İnşaat ve Banyo Gerekçeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Güngören Şubesi 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Umut Gezer tarafından kuruldu.

Adıyaman Besni'de 4 katlı bina tahliye edildi!

Adıyaman Besni'de Suriyeli ailelerin kaldığı apartman binada oluşan çatlakların risk yarattığı gerekçesi ile tahliye edilerek müdürlendi...

Kadıköy’de 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra Kadıköy'deki 5 katlı bina yapılan incelemelerden sonra riskli olduğu gerekçesiyle polis ve zabıta kontrolünde tahliye edildi.

Sarıyer'de tahliye edilen bina sakinleri eşyalarını alabilecek! 

Sarıyer Bahçeköy'de 6 gün önce kolonları patladığı gerekçesiyle boşaltılan bina ile ilgili ön rapor hazırlandı. Bina sakinlerinin eşyalarının aynı anda olmamak şartıyla tahliye edilmesinin risk teşkil etmeyeceği belirtildi.

Bir milyon yabancı yatırım için Türkiye'yi seçti!

GİGM Uyum ve İletişim Dairesi Başkan Vekili Ali Rıza Beşkat, "Sayıları 1 milyonu geçen ikamet izni sahibi dediğimiz düzenli göçle gelen savaş, zulüm gibi gerekçeleri olmadan ülkemize gelen insanlar bugün bizim topraklarımızda yaşamaktadır'' dedi.

tahliye gerekçeleri Haberi

tahliye gerekçeleri

Tahliye taahhütnamesi kiracı ile kiralayan arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartları ve süresinin kesin olarak belirlendiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki tahliye taahhütnamesi geçeerliliği ni sağlayan şartlar nelerdir?


Öncelikle tahliye taahhütnamesinin kira başlangıç tarihinden sonra hazırlanmış ve imzalanmış olması gerekiyor. Eğer tahliye taahhütnamesi ile kira başlangıç tarihi aynıysa veyahut tahliye taahhütnamesi tarihi kira başlangıç tarihinden önce ise tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılıyor. 


Tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için yazılı bir şekilde hazırlanmış olmalıdır. Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için  önemli olan bir diğer nokta ise taahhütnamenin ilk kira yılı içinde imzalanmamış olmasıdır. İlk kira yılı içinde imzalanan  taahhütnameler özgür irade dışında imzalandığı, imzalayan kişinin baskı altında olduğu anlamına gelir ki bu da taahhütnamenin geçersiz olmasına bir sebeptir.



Kiracı tahliye taahhütnamesi
Kiracı tahliye...