02 / 05 / 2024

tahliye sebepler

tahliye sebepler

Kiraya konu olan evin tahliyesi, kiranın yüksekliği nedeni ile mümkün olabiliyor mı? Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Kiracıyı tahliye davası nasıl açılır?

Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle ve kiracıdan kaynaklanan sebepler nedeni ile mal sahibi kiracısından tahliyesi için dava açabiliyor. Peki, kiracıyı tahliye davası nasıl açılır? İşte yanıtı..

Kiracı tahliye davası avukat ücreti 2015!

Mesken veya işyerinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Tahliye sürecinde kiracınız haksız olmasına rağmen evi tahliye etmiyorsa, bu süreci bir avukat yardımı ile yargıya taşıyabilirsiniz. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti 2015 ne kadar?

Torun Center davasında 1 tahliye!

İstanbuk Mecidiyeköy'dc bulunan Torun Center inşaatında 6 Eyliil'de 10 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetine ilişkin davada, tutuklu sanıklardan Geda Majör firması montaj elemanı Adem Akyıldız tahliye edildi.

Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiracısını çıkarmak istemesi durumunda bunu kiracısına yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Peki, bildirim ne zaman yapılmalı? Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Ev sahibi oğlum oturacak diyerek kiracıyı tahliye edebilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında haklı gerekçe veya kişilerinin herhangi bir tahliye anlaşması olmaması halinde kira sözleşmesi aynı koşullarda yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, ev sahibi oğlum oturacak diyerek kiracıyı tahliye edebilir mi?

Kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

Ev sahibi ancak, kiracının kira borcunu ödememesi durumunda; evin onarımı ve yıkımının gerektiği durumlarda, yeni malikin gereksinimi halinde kiracısından evi boşaltmasını isteyebiliyor. Peki, kiracılar 10 yılı doldurunca nasıl tahliye edilir?

10 yıl sonra kiracı tahliye edilir mi?

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan ve 2014 Temmuz ayında yürürlüğe giren hükümler gereğince, mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, yeni taşınan kiracı 10 yıl sonra tahliye edilir mi?

Büyük Samsun Oteli tahliye edildi!

Samsun’da faaliyet gösteren ve mülkiyeti devlete ait olan 5 yıldızlı Büyük Samsun Oteli, mahkemenin verdiği tahliye kararı nedeniyle bugün tahliye edildi. Otelde konaklayan 100’ün üzerindeki müşteri büyük şaşkınlık yaşadı.

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

Evi satanın tahliye süresi nedir?

Yapılan taşınmaz devir işleminin ardından taraflar arasında başka bir anlaşma yapılmaması durumunda, satanın taşınmazın tüm hakkını alıcıya bırakması gerekiyor. Peki, evi satanın tahliye süresi nedir?

1970 yılında Levent'in en büyük binası tahliye edilmiş!

1970 yılında Levent'in en büyük binası sadece 10 katlı, 40 daireliymiş. Emlak Kredi Bankası tarafından inşa edilen -dev binanın- duvarları çatlamış ve bina tahliye edilmiş.

tahliye sebepler Haberi

tahliye sebepler

Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi?

Kiraya konu olan evin tahliye nedenleri arasında kiranın yüksek olması hususunun yer alması ancak bir şartla mümkün olabiliyor. Öyle ki; ilk sözleşmenin süresi sona ermişse veya uzun süreli sözleşmede "uyarlama davası" açılmış ve bu davada belirlenen yeni kira bedeli yüksek ise, sözleşmenin feshi mümkün olabiliyor.


Ancak, kira parasının, günün ekonomik koşulları karşısında aşırı derecede yüksek olması, sözleşmenin bitiminde kira tespit açılabileceği gibi, sözleşmenin sona ermesinden önce de bedele ilişkin hükümlerin, günün koşullarına göre değiştirilmesi görevli mahkemeden istenebileceğinden, kira bedelinin yüksekliğinden dolayı sözleşmenin feshi davası açılamıyor. "Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi?" sorusunu yanıtladıktan sonra diğer tahliye sebeplerini inceleyelim.


Tahliye nedenleri..

- Kiracıya icra takibinin yapılması,

- Mal sahibinin söz konusu eve ihtiyacı olması,

- Evin el değiştirmesi ile, yeni...