02 / 05 / 2024

tahliye sebepleri

tahliye sebepleri

Tahliye nedir? Hangi durumlarda tahliye yapılır? Tahliye sebepleri nelerdir? Tahliye taahhütnamesi nedir? sorularının cevapları ve tahliye konusu hakkında detaylı bilgi edinmek için haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracı nasıl tahliye edilir? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor. Bu gerekçeler anayasamızın Borçlar Kanunu'nda ve 6570 sayılı kanunun 7. ve 12. maddesinde de açıkça belirtiliyor..

Kiraya verenin tahliye hakkı!

Kiraya konu olan bir gayrimenkulün tahliyesini, mal sahibi hangi durumda isteyebiliyor? İşte kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu dahilinde yer alan kiraya verenin tahliye hakkı ile ilgili hükümler...

Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi?

Kiraya konu olan evin tahliyesi, kiranın yüksekliği nedeni ile mümkün olabiliyor mı? Kiranın yüksekliği tahliye nedeni olabilir mi? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kiracılar bu maddelere dikkat! Evinizden çıkartılabilirsiniz! 

Ev sahibi ve kiracı arasında esen sert rüzgarlar tahliye davalarını da yeniden gündeme getirdi. Peki kiracının tahliyesi hangi durumlarda gerçekleşir? İşte kira hukukumuza göre tahliye sebepleri...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Kira kanununa göre tahliye sebepleri!

Taşınmaz kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren uygulamaya göre haklı gerekçe olmasan kiracı tahliye edilemiyor. İşte kira kanununa göre tahliye sebepleri..

Ev sahibi kiracısını ne zaman tahliye edebilir?

Ev sahibinin, kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı haklı nedenlerinin olması gerekiyor. Haklı sebepleri olmayan ev sahibi kiracısını evden çıkaramıyor. Peki, ev sahibi kiracısını ne zaman tahliye edebilir?

Kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kiracını her istediği zaman tahliye edemiyor. Ancak, gereksinim, yeninden inşa ve imar ile yeni malikin gereksinimi durumlarında kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan tahliye sebepleri neler

1970 yılında Levent'in en büyük binası tahliye edilmiş!

1970 yılında Levent'in en büyük binası sadece 10 katlı, 40 daireliymiş. Emlak Kredi Bankası tarafından inşa edilen -dev binanın- duvarları çatlamış ve bina tahliye edilmiş.

Kira süresinin bitiminde tahliye olur mu?

Kira sözleşmesinde kira bedeline, kira ödeme tarihine, kira süresine ve kira artış oranlarına yer veriliyor. Peki, kira süresinin bitiminde tahliye olur mu? Kira süresinin bitimi tahliye nedeni olur mu?

Kiracının tahliye hakları!

Mesken ihtiyacını karşılamak için, konut kiralayan kiracıların ev sahibine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kiracının tahliye hakları nelerdir? Kiracı hangi durumlarda tahliye edilemez?

Kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen daire sahipleri, riskli yapıları için lisanslı kurumlara müracaat ederek risk raporu alabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

Kiracının tahliye taahhüdü örneği!

Kiracının tahliye taahhüdü, kiracının yazılı olarak evin boşaltılacağı tarihi belirttiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütünün geçerlilik şartları nelerdir? İşte kiracının tahliye taahhüdü örneği..

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

tahliye sebepleri Haberi

tahliye sebepleri

Tahliye nedir?


Tahliye, mahkeme kararıyla ya da kişilerin rızası olması dahilinde bulunulan mekandan boşaltma, uzaklaştırma anlamına geliyor. Peki hangi koşullar evi tahliye sebebidir?


Diyelim ki kiracınız kirayı ödemiyor ise ve siz de icra taahhütünde bulunduysanız kiracının ödeme yapması için 30 gün bekliyorsunuz. 30 günün sonunda hala kiracınız bir ödeme gerçekleştirmediyse kiracınızın hukuki olarak tahliyesi gerçekleşiyor.


Mal sahibinin kiraya verdiği yere ihtiyacı var ise ve bunu ispatlayabiliyor ise bu da tahliye sebebi olabiliyor. Başka bir sebebi ise kiralanan yerin satılması gibi durumlarda hak sahibi 1 ay içerisinde ihbarname çekiyor. Bu şekilde kiracıyı tahliye edebiliyor. Kiralanan mekana ihtiyacı olduğunu mahkemeye ispat etmek zorundadır. Bir diğer tahliye sebebi olarak ta; söz konusu taşınmaz deprem yönetmeliğine uygun değilse, restorasyon yapılması gerekiyorsa bu gibi durumlarda kiracı tahliyesi...