26 / 04 / 2025

Tahliye taahhütnamesinde dikkat edilecek hususlar

Tahliye taahhütnamesinde dikkat edilecek hususlar

Tahliye taahhütnamesi kiracı ile kiralayan arasında imzalanan, kiracının kiraladığı meskeni tahliye tarihinin belirli olduğu bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütnamesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Tahliye taahhütnamesi şarta bağlanabilir mi?

Tahliye taahhütnamesi şarta bağlanabilir mi sorusuna yanıt veren Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, Türk hukukunda tahliye taahhütnamesine belirli bir şart koymanın mümkün olduğunu belirtti.

Mağdur ev sahibi: Tahliye taahhütnamesindeki imzasını inkar edecek kiracıya çok yüksek bir ceza verilmeli!

Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhütnamesindeki imzasını haksız olarak inkar edecek kiracıya çok yüksek bir ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Kiracıları ilgilendiriyor! İstinafa açık tahliye kararlarında dikkat! Tahliye durdurulmuş mu? 

Binlerce kiracıyı yakından ilgilendiren tahliye kararında  icra hukuk mahkemesinden “tehiri icra” kararı alınmaması durumunda 3 aylık süre dolduktan sonra istinaf süreci devam ediyor olsa bile tahliye işlemini gerçekleştirme hakkı doğuyor.

Ev sahiplerinin tek umudu olan 'tahliye taahhütnamesi' gerçekten etkili mi? 

Yüzde 25 kira artış uygulaması rayiç bedeli altında kira alan ev sahipleri kiracılarının evlerini boşaltmasını istedi. Bu süreçte ise ev sahipleri tahliye davası açtı. Peki tahliye davaları ev sahipleri için bir çözüm mü? Kiracılar ve ev sahipleri tahliye taahhüdü ile ilgili ne düşünüyor?

Tahliye taahhütnamesi hangi şartlarda geçerli? 

Avukat Selman Kahveci bugünkü yazısında tahliye taahhütnamesini kaleme aldı. Peki Tahliye taahhütnamesi hangi şartlarda geçerli? 

Tahliye taahhüdüne dayalı başlatılacak icra takibinde süreye dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhüdüne dayalı başlatılacak icra takibinin tahliye taahhüdünde yazan ve taahhüt edilen tahliye tarihinden itibaren 1 ay içinde açılması gerektiğini belirtti.

Yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi?

Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası, esasen kiraya veren tarafından açılmakta. Peki yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi? 

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tahliye hakkını kaybedebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda iki haklı ihtar nedeniyle tahliye hakkını kaybetmemeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Kiracısını tahliye etmek isteyenler için çok önemli uyarı! Buna dikkat etmezseniz tahliye şansını kaybedebilirsiniz!

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri için çok önemli bir uyarı geldi. Ev sahiplerinin eğer eksik kira ödemesine ilişkin icra takibini doğru bir şekilde göndermezlerde ellerindeki tahliye şansını kaybedebileceğini belirtti.

Kiracılar dikkat! İhtiyaç nedeniyle tahliye davasının her aşamasında dava reddedilebilir!

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası, kiralayan veya kiralayanın yakınları tarafından kiralanan taşınmaza ihtiyaç duyulması halinde açılan ve kiracının tahliyesini sağlayan davadır ve İhtiyaç Nedeniyle Tahliye davasının her aşamasında satış durumunda dava reddedilebilir işte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Tahliye dava değeri, dava tarihindeki yıllık kira bedeline göre belirleniyor!

Ekonomik koşullardaki istikrarsızlık ile emlak piyasasındaki dalgalanma nedeniyle kira ilişkisinden kaynaklanan davalar hızla artmaya devam ediyor. Bu davalarda çoğu zaman kiralananın tahliyesi talep ediliyor. Avukat Enes Kiraz, tahliye davalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye edilecek kiracılar dikkat! Bir ay süreniz var!

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye edilecek kiracıların tahliye tarihini güncel yazıldığı an itibariyle 1 ay içinde işleme koyulması gerekiyor.

Kiracılara 'boş kağıt' uyarısı! Bu kağıda atılan imza tahliye taahhütnamesi için geçerlidir!

Avukatlar, kiracıları boş kağıda atılan imza konusunda uyarıyor. Kiracı tarafından tarih yazılmadan boş kağıda atılan imza tahliye taahhütnamesi için geçerli olmakta. 

Tahliye taahhütnamesinde dikkat edilecek hususlar Haberi

Tahliye taahhütnamesinde dikkat edilecek hususlar

Tahliye taahhütnamesinde dikkat edilecek hususlar!

Tahliye taahhütnamesi kiracı ile kiralayan arasında imzalanan, kiracının kiraladığı meskeni tahliye tarihinin belirli olduğu bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Ev sahibinin kiracısından evini tahliye etmesini isteyebilmesi için bazı şatlar gerekiyor. Bu şartlar 6570 sayılı kanuna ve Borçlar Kanununa göre belirleniyor.


6570 sayılı kanuna göre tahliye davası açabilmek için ev sahibinin göstermesi gereken sebeplerden tahliye taahhütnamesini şöyle açıklanıyor;


Kiracıdan tahliye taahhüdü alınması durumu kiracı tahliye taahhüdü ile, evi belli bir tarihte tahliye edeceğini taahhüt etmişse, o tarihte evi boşaltmak zorunda oluyor. Boşaltmadığı takdirde kiralayan, kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebiliyor.  Söz konusu tahliye taahhüdünü için de bazı şartlar gerekiyor. 


– Tahliye taahhütnamesi kiracının kendi el yazısıyla yazılıp verilebileceği gibi, noter aracılığıyla da hazırlanabilir. Tahliye taahhütnamesini imzalayın almadan önce bazı hususlara dikkat...