18 / 07 / 2024

TAIB Bank yine satılıyor

TAIB Bank yine satılıyor

Bahreyn Merkezli TAIB Bank’ı geçen haziran ayında El Maktum’dan alan Aksoy Holding, bankanın sermayesini 80 milyon TL arttırarak, çoğunluk hissesini satmayı planlıyor. Satış için Azeri bir banka ile görüşülüyor..

TAIB Yatırım Bank'ın çoğunluk hissesini Azeriler alıyor!

Azerbaycanlı Pasha Bank, TAIB Yatırım Bank'ın çoğunluk hissesini Aksoy Holding'den almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu. Bankanın ne kadarını alacağına yönelik bir bilgi ise henüz yok

BDDK'dan Bank Asya'ya şok!

Alınan bilgiye göre, Kurul, faaliyetlerinde bir süredir sorun yaşadığı iddia edilen Bank Asya'nın durumunu görüştü. Kurul, Bankacılık Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca, Bank Asya'nın, 70. madde kapsamına alınmasını kararlaştırdı.

Moody's'ten Bank Asya'ya not indirimi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "B2"den "Caa1" e indirdi, ayrıca bu notu da negatif izlemeye aldığını bildirdi. Bankanın finansal güçlülük notu da "E+" dan "E"ye düşürüldü

Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yapılan ayzılı açıklamaya göre Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti.

Ömer Çelik: Yabancı turist sayısı yine yüzleri güldürdü!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Temmuz ayında turizm verilerinde dikkat çeken bir yükseliş yaşandığını belirterek, "Yaz sezonu boyunca her ay artarak devam eden yabancı ziyaretçi sayısı yine yüzleri güldürdü" dedi.

Moody's, Bank Asya'nın vadeli mevduat notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "Ba2"den B2"ye indirdi. Kuruluş ayrıca, bankanın finansal güçlülük notunu da "D-"den "E+"ya düşürdü

Bank Asya'ya resmi teklif yok!

Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya), imtiyazlı hisselerinin satın alınması görüşmelerini başlatacak resmi teklif yapılmayacağının anlaşıldığını bildirdi. Ziraat Bankası görüşmeleri bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verildiğini bildirdi.

Ziraat Bankası, Bank Asya'dan vazgeçti!

Katılım bankası kurma çalışmaları yapan Ziraat Bankası, Bank Asya ile yaptığı resmi olmayan satın alma görüşmelerini bankanın öncelikleriyle uyumlu olmadığı gerekçesiyle sonlandırma kararı aldı.

Bank Asya konut kredisi faiz oranları Ağustos 2014!

Bank Asya Konut Finansmanı Ürünleri ile kira öder gibi ev sahibi olabilir. Ayrıca düşük kar oranları ve esnek ödeme planları ile geri ödemelerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni mega projelerin altında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası olacak!

Türkiye gündemini uzun zamandır meşgul eden Cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. Erdoğan'ın, Çankaya macerasında da öncelik ekonomiye verilecek. Yeni mega projelerin altında yine Erdoğan'ın imzası olacak.

T-Bank'ın 32. Şubesi, Levent'te açıldı!

Temel hedefi; uzun vadeli bakış açısıyla paralel, müşterilerinin bankacılıkla ilgili ihtiyaçlarına özel hizmet anlayışı ile cevap vermek olan T-Bank, 32. şubesini İstanbul'un en önemli lokasyonlardan biri olan Levent Çarşı'da hizmete açtı.

İstanbul'un Alaçatı'sı yine halk plajları oldu!

Güney sahillerinde trendler hızlı değişirken İstanbul’un Alaçatı’sı bu yıl da yine halk plajları... Boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşta güneşlenen vatandaşlarsa hallerinden gayet memnun.

THY, Avrupa’nın yine en iyisi!

Türk Hava Yolları ( THY ), Avrupa’nın yine en iyisi oldu. THY, dünyanın en iyi 5’inci havayolu seçilirken, SunExpress’te işbirliğine gitmesi beklenen Alman Lufthansa, 10’unculukla yetindi.

TAIB Bank yine satılıyor Haberi

TAIB Bank yine satılıyor

Bahreyn Merkezli TAIB Bank’ı geçen haziran ayında Dubai Şeyhi El Maktum’dan alan Aksoy Holding, bankanın sermayesini 80 milyon TL arttırarak, çoğunluk hissesini satmayı planlıyor. Aksoy Holding Başkanı Erdal Aksoy, sermaye arttırımını ve Azeri bir bankayla ortaklık görüşmelerini doğrularken olası ortağın adını açıklamadı.


GEÇEN haziran ayında Dubai Şeyhi El-Maktum’un sahibi olduğu TAIB Bank’ın Türkiye iştirakini satın alan Aksoy Holding, bankanın çoğunluk hissesini satmak üzere Azeri bir banka ile görüşüyor. Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bünyesinde Turcas Petrol’ü de bulunduran Aksoy Holding, öncelikli olarak TAIB Yatırım Bank’ta sermaye artırımına gidecek. 80 milyon TL’lik sermaye artırımı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvuran Aksoy Holding, bu işlem için BDDK’dan onay bekliyor. 


80 MİLYON TL SERMAYE


BDDK’nın sermaye artırımına onay vermesinin ardından, Azeri banka...