06 / 05 / 2024

takas nasıl yapılır

takas nasıl yapılır

Tapu da bir gayrimenkulün diğer bir gayrimenkulle değişiminde takas işlemi yapılıyor. Peki, takas nasıl gerçekleşir? Trampa yapılırken hangi belgeler gerekebilir?

Trampa işleminin özellikleri!

Aynı değerde olan ya da olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. İşte, trampa işleminin özellikleri!

Ev takası nasıl yapılır?

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor. Peki, ev takası nasıl yapılır?

Sit alanlarında takas nasıl yapılır?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarında yer alan taşınmaz mallar takasa konu olabiliyor. Peki, sit alanlarında takas nasıl yapılır? İşte sit alanı takas işlemleri..

​Tapu Takası nedir nasıl yapılır?

Takas işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Peki, ​tapu takası nedir nasıl yapılır?

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Sit alanında takas nasıl yapılır?

Sit alanı olarak ilan edilen alanlarda, taşınmaz sahibi olanlar Kültür Bakanlığına veya Maliye Bakanlığına başvurarak arazilerinin takas programına alınmasını isteyebiliyorlar. Peki, sit alanında takas nasıl yapılır?

Gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Web tabanlı 'TapuTakas'la, el değiştirecek tutar, Takasbank'ta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Online tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Tapuda dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, online tapu takas işlemi nasıl yapılır? İşte,tapu takas işlemleri!

Tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Yeni tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlıyor. Peki, tapu takas ödemesi nasıl yapılır?

Tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Takas bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak biliniyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza biliniyor. Tapuda değiştirilecek gayrimenkullerin bedellerinin aynı olması gerekmiyor. Peki, tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Takas nasıl gerçekleşir?

Tapu da bir gayrimenkulün diğer bir gayrimenkulle değişiminde takas işlemi yapılıyor. Peki, takas nasıl gerçekleşir? Trampa yapılırken hangi belgeler gerekebilir?

takas nasıl yapılır Haberi

takas nasıl yapılır

Takas nasıl gerçekleşir?

Takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor.  Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz olabiliyor.  Takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Takas edilecek taşınmaz malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı bulunmuyor. Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Tapu sicil müdürlüğünün takas değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor.  Değer eşitliği için ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyerek, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.  Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların trampa yapılması mümkündür.


Takas nasıl gerçekleşir?

Farz edelim ki 100 metrekarelik bir dükkan var. A kişisinin bu dükkan yerine bir daireye ihtiyacı var. B kişisinin ise farklı bir yerde 60 metrekarelik bir evi var...