28 / 04 / 2024

takbis tapu bilgileri

takbis tapu bilgileri

Ülke genelinde mülkiyet bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılıp her türlü sorgulamanın yapılabilmesini amaçlayan en temel e-devlet projelerinden birisi olan Tapu Ve Kadastro Bilgi Sistemi TAKBİS nedir?

Tapuda 1/1 hisse ne demek? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında en çok merak edilen konulardan biri de  tapu bilgileri, tapunun hisseli olup olmadığı. Emlak Uzmanı Mert Başaran son dönemde kendisine sıkça sorulan tapu ile ilgili soruya cevap verdi.

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? Tapu kayıtları herkese açık mı?

Tapu bilgileri her vatandaşın merakla araştırdığı konulardan biridir. Özellikle tapu kayıtlarına erişim noktasında çok soru gelmektedir. Peki “Tapu kayıtları herkese açık mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?

Hisseli tapuya dair bilinmesi gereken hususlar vardır. Vatandaşlar ellerindeki hisseli tapu hakkında gerekli bilgileri edinmelidir. Bu yüzden de “Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?” şeklinde sorular sorarak bilgi sahibi olunmaya çalışılıyor.

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu işlemlerine dair pek çok husus merak ediliyor. Onlardan biri de “Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama işlemi” İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapuda sorgulama skandalı: 136 ünlü ismin bilgileri paylaşıldı!

Fatih Tapu Müdürlüğü’nde görev yapan iki çalışanın, 136 ünlü ismin gayrimenkullerini sorgulayarak elde ettikleri bilgileri, emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştıkları öğrenildi. İki personel hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu üzerinde mülkiyeti sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgiler yer alıyor. Tapu belgelerinin bir çok çeşidi bulunuyor. Peki, tapu bilgileri nasıl öğrenilir? Tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Tekirdağ Süleymanpaşa'da tapu işlemleri hızlandı! 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeyi hayata geçirdi. Yeni uygulama ile emlak ve tapu bilgileri çevrimiçi olarak sorgulana bilinecek.

Tapu dolandırıcılığına 'kısa mesaj' ile önlem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli" dedi.

TAKBİS sistem tapu hatalarının önünü kesti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile Türkiye'de tüm mülkiyet bilgileri üzerinde her türlü sorgulama yapılabiliyor.

Ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri!

Bir taşınmaz malın tapu bilgileri kapsamında ada, pafta ve parsel numaraları yazıyor. Ada pafta parsel numarasından adres bulunabiliyor. Peki, bu numaralar ile adres nasıl bulunur? İşte ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri..

Tapu döner sermaye ücretleri 2015!

Tapuda ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu döner sermaye ücretleri 2015 ne kadar?

takbis tapu bilgileri Haberi

takbis tapu bilgileri

Tapu Ve Kadastro Bilgi Sistemi TAKBİS!


TAKBİS nedir?

TAKBİS; Ülke genelinde mülkiyet bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarılıp her türlü sorgulamanın yapılabilmesini amaçlayan en temel e-devlet projelerinden birisidir.


Amacı, Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılarak tüm faaliyetlerin bilgisayar sistemi üzerinden yürütülmesi, böylece gerek özel, gerekse kamu taşınmaz mallarının etkin biçimde takip ve kontrolünün sağlanmasıdır.


Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile vatandaşımıza hizmetin güvenilir, güncel ve hızlı bir şekilde hizmet sunulması mümkün olmaktadır.


TAKBİS;

1. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün tapu ve kadastro tekniği ile ilgili işlemlerini standartlaştırarak Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüklerinde yürütülen işlemlerin mevzuata uygun bir şekilde ve bilgisayar ortamında yürütülmesini sağlayan;


2. Geliştirilen uygulama yazılımlarına dahil edilen kontrol ve uyarı mekanizmaları ile memurun yaptığı işlemle ilgili riskini minimize eden veya ortadan kaldıran; ·...