02 / 10 / 2024

takibe alınmak

takibe alınmak

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıyer'deki tekerlekli yalılar sıkı takipte! 

Sarıyer'de sahil şeridinde son günlerde artan park halindeki karavanlar sıkı takibe alındı. İşte ayrıntılar...

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Ev kiralamada yeni dönem! Bu şartları yerine getirmeyenlere rekor ceza!

Konut kiralamalarına ilişkin yeni dönem resmen başladı. Söz konusu bu düzenleme, konutunu 100 günden az kiralayan herkesi ilgilendirirken, evini yılda 4 defa  kiralayanlar da takibe alınacak. Şartları yerine getirmeyenlere de rekor ceza verilecek.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Çimento ve beton fiyatlarından sonra sıra demire geldi! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarının yakın takibe alındığını açıklamıştı. Bu alanda yapılan denetimler ve yaptırımlar fiyatları geri çekerken gözler demir fiyatlarına çevrildi. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İşte güncel demir fiyatları...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Aman dikkat! Alışveriş yaparken sakın bunu yapmayın!

Alışveriş, birçok kişi için keyifli bir deneyim olabilirken, doğru adımlar atılmadığında gereksiz harcamalar ve hayal kırıklıklarına neden olabilir. Alışveriş yaparken dikkatli olmak ve bazı hatalardan kaçınmak, bütçenizi korumanıza, ihtiyacınıza uygun ürünler seçmenize yardımcı olabilir.

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar açıklandı

Bireysel kredi ya da kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınmış kişilerin sayısında gerileme oldu. İşte detaylar...

Kırmızı et fiyatlarına yakın takip! Para cezası uyarısı geldi

Kırmızı ete arda arda yapılan zamlar sebebiyle vatandaş günün ilk anlarında ucuz et kuyruğuna girmek mecburiyetinde kalırken Rekabet Kurumu'ndan gelen açıklamada, yaşanan ücret yükselişlerinin yakın takibe alındığı ve fahiş ücret uygulayanlara cirolarının yüzde 10'una varan idari para cezası uygul

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

'Depremin maliyeti 45-50 milyar dolar'

Gölcük'teki 1999 depremi sonrasında ekonomide büyük bir yıkım meydana gelmiş, deprem vergileri, ÖTV, yurtdışı çıkış harcı gibi ek önlemler alınmak durumunda kalınmıştı.

takibe alınmak Haberi

takibe alınmak

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlara ilişkin soru önergesi verdi. Bülbül, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bülbül, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ve talep ederim.''

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün soruları:
1) Türkiye'de illere göre belirtilmek üzere konut kredisi borcu olan kaç vatandaşımız bulunmaktadır? Bu borcun toplam tutarı ne kadardır?

2) Konut kredilerinin ne kadarlık bir kısmı yasal takiptedir?

Nuran...