28 / 04 / 2024

TAKS hesabı

TAKS hesabı

İnşaat taban alanı katsayısı ile kat alanı katsayısı, bir yapının hangi boyutlara sahip olacağına ilişkin kesin hükümler veriliyor. Buna göre TAKS, KAKS (emsal) nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

TAKS değerleri, bir yapının arsa alanı üzerinde ne kadarlık bir kısımda yayılacağı ve kaç katlı olacağını belirliyor. Peki, TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

Taks alanına dahil olmayan alanlar!

Tak, taban alanı katsayısı olarak tanımlanıyor. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne kadarına yapılabileceğinin oranını gösteriyor. Peki, taks alanına dahil olmayan alanlar neler?

Taks 2015 oranları!

Taban Alanı Katsayısı olan TAKS, arsadaki inşaatın taban oturum alanının arsaya oranını ifade ediyor. Peki, taks nasıl hesaplanır? İşte, taks 2015 oranları!

İnşaat TAKS hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaatın sahip olacağı alan için TAKS ve KAKS hesaplamaları yapılıyor. Bu hesaplamalar projenin gerçekleşeceği arsanın imar planında yazan oranlar baz alınarak yapılıyor. Peki inşaat TAKS hesabı nasıl yapılır?

TAKS hesabına dahil alanlar!

Yapıların tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan olan TAKS hesabına hangi alanlar dahil ediliyor? İşte TAKS hesabına dahil alanlar...

TAKS nasıl hesaplanır?

Taban alanı katsayısı olarak ifade edilen TAKS, inşaatı yapılacak bir yapının taban alanının ne kadar olması gerektiğini söylüyor. Peki buna göre TAKS nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

TAKS oranları 2017!

Taban alanının imar parseli alanına oranı olan TAKS oranları ve sınırlamaları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte TAKS oranları 2017..

Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar!

Katlar alanı sayısı yapının inşa edilen tüm kat alanlarının toplamının imar parseli alanına oranı oluyor. Peki, katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar nelerdir?

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü konut hesabı uygulamasına yoğun ilgi geliyor. Uygulamaya Ağustos 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 12 bin kişi başvurdu.

Konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017!

Konuttaki kiracıya kanunen üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor. Temmuz 2017 dönemine ait veriler bugün açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Temmuz 2017 örneği..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017!

Değer artış kazancı vergisi mükellefleri ilk taksitini Mart ayı içerisinde ödedi. Vergide ikinci taksitler Temmuz ayında ödenecek. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017 nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi 2. taksiti hesabı 2017!

Kira gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne kadar? İşte kira gelir vergisi 2. taksiti hesabı 2017 örneği..

Dönüşüm projeleri özel hesabı yönetmeliği 2017!

Dönüşüm projeleri özel hesabı yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte dönüşüm projeleri özel hesabı yönetmeliği 2017 tam metni..

İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TEFE (ÜFE) ve TÜFE oranlarına göre kira bedellerine zam yapılıyor. İşyeri kira artış oranı Şubat 2017 hesabı örneği..

Konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı!

Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları ile belli oldu. İşte konut kira artış oranı Şubat 2017 hesabı..

Devlet katkılı konut hesabı nasıl açılır?

Devlet destekli konut hesabı açanlar birikim oranına ilaveten yüzde 20’ye yakın destek alıyor. Peki konut hesabı nedir, nereden ve nasıl açılır? Soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

Çeyiz ve konut hesabı katkısı ile 42 bin 112 lira destek!

Bankada düzenli birikim yapıp evlenenlere ve ilk evini alanlara devletten maddi katkı var. Çeyiz hesabı ile 15 bin 575, konut hesabı ile 5 bin 481 liraya varan destek söz konusu. Çiftler bunlardan ayrı ayrı yararlanıp, tutarı 2’ye katlayabiliyor

7 bin kişi konut hesabı açtırdı!

Ev sahibi olmayanların konut edinmelerine destek amacıyla başlatılan "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı" uygulaması kapsamında 4 ayda 7 bin kişi bankalarda konut hesabı açtırdı.

TAKS hesabı Haberi

TAKS hesabı

TAKS: Taban alanı katsayısıdır. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne  kadarına yapılabileceğinin oranını gösterir.

KAKS: Kat alanı katsayısıdır. Başka bir adı da "Emsal"dir. Bir arsaya yapılabilecek toplam net inşaat alanını belirler.

KAKS imar planı ve notlarında aksine bir hüküm yoksa net parsel alanı üzerinden hesaplanır.

TAKS, KAKS (emsal) nasıl hesaplanır?

Bir yapı inşaatı yapılırken, yapının sahip olacağı alan için bazı hesaplamaların yapılması gerekiyor. Projenin gerçekleşeceği arsanın imar planı göz önünde bulundurularak yapılan hesaplamalar TAKS hesabı ile KAKS (Emsal) hesabı olarak sıralanıyor. Buna göre, TAKS KAKS emsal nedir? TAKS KAKS emsal hesabı nasıl yapılır?

TAKS nedir?

TAKS, bir yapının taban alanının ne kadar olacağını beliliyor. TAKS nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.

TAKS hesaplama..

Taban Alanı Katsayısı olan TAKS, yukarıda da belirttiğimiz gibi arsadaki inşaatın taban oturum alanının...