27 / 04 / 2024

TAKS KAKS hesabı

TAKS KAKS hesabı

TAKS KAKS hesaplamalarına ilişkin esaslar, Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. TAKS; Taban alanının imar parseli alanına oranını; KAKS ise Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayıyı ifade ediyor...

TAKS KAKS problemleri!

İnşaat projelerinde; arsa üzerinde nasıl bir yapı tasarlanacağı, kat katlı olacağı ve ne kadarlık bir alan üzerinde kullanılacağının yanıtları TAKS KAKS problemlerinin de yanıtını oluşturuyor...

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Devlet destekli konut hesabı açtırma adımları!

Konut devlet hesabı açarak, minimum 3 sene boyunca para biriktiren kimselere maksimum 15 bin TL yardım yapılıyor. İşte devlet destekli konut hesabı açtırma adımları..

İki haftada 1.000 kişi konut hesabı açtırdı!

15 bin liraya kadar devlet katkısı sunan Konut Hesabı'na büyük ilgi... Aile Bakanı Kaya, "26 Ağustos'tan bu yana açılan hesap sayısı bini aştı" dedi. Başbakan Yardımcısı Şimşek de, "Ülke, tasarrufla ileriye taşınacak" diye konuştu.

Konut hesabı, tasarruf anlamında çok önemli bir uygulama!

Konut hesabı, çeyiz hesabı gibi düzenlemelerin tasarruf alışkanlığını, tasarruf kültürünü artırmayı amaçladığını vurgulayan Şimşek, tasarrufların artırılması, israfın engellenmesinin üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir husus olduğunu kaydetti.

Kimler konut hesabı uygulamasına başvurabilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Her yıl yaklaşık olarak 603 bin çiftimiz yuva kurmakta, evlenmektedir. Bu rakam göz önüne alındığında Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Projesi’nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" dedi.

Konut hesabı Türkiye'nin büyümesine katkı sağlar!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

Yapı Kredi'den Konut Hesabı!

Yapı Kredi, düzenli ödemelerle uzun dönemde birikim sağlayarak konut sahibi olmak isteyenlere özel,devlet katkılı Konut Hesabı'nı hayata geçirdi.

Garanti'den Konut Hesabı!

Garanti, vatandaşların ilk evlerini satın almasını destekleyecek Konut Hesabı ürününü müşterilerinin hizmetine sundu.

Ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Peki, ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut Tasarruf Hesabı uygulamasını olumlu buluyoruz!

Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, 26 Ağustos 2016 tarihinde itibaren başlayan devletin vatandaşa 15 bin TL'ye kadar destek vereceği 'Konut Tasarruf Hesabı' uygulamasını değerlendirdi.

TAKS KAKS hesabı Haberi

TAKS KAKS hesabı

TAKS KAKS yönetmeliği!

TAKS KAKS hesaplamalarına ilişkin esaslar, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. 


Taban alanı kat sayısı TAKS; Taban alanının imar parseli alanına oranıdır. Taban alanı kat sayısı, arazi eğimi nedeniyle tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan tüm bodrum katlar ile zemin kat izdüşümü birlikte değerlendirilerek hesaplanır. Uygulama imar planında çekme mesafeleri verilip TAKS verilmemiş ise çekme mesafelerine, bina cephe hatlarına ve ilgili imar yönetmeliklerine göre uygulama yapılır.


Kat alanı kat sayısı (KAKS)(Emsal): Yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayıdır. İmar planlarında emsal hesabının, brüt veya net parsele göre belirleneceğine ilişkin hüküm bulunmaması halinde uygulamalar net imar parseli alanına göre yapılır. Emsalin brüt alandan belirlenmesi halinde kamuya ayrılan alanların bedelsiz terk edilmesi şarttır. Kamuya ayrılan...