19 / 05 / 2024

TAKS KAKS soruları

TAKS KAKS soruları

İnşaat projelerinde; arsa üzerinde nasıl bir yapı tasarlanacağı, kat katlı olacağı ve ne kadarlık bir alan üzerinde kullanılacağının yanıtları TAKS KAKS problemlerinin de yanıtını oluşturuyor...

KAKS nedir? KAKS nasıl hesaplanır?

KAKS, Kat Alan Kat Sayısı olarak da ifade edilen gayrimenkul alanında yer alan bir kavramdır. İnşaat yapımında önemli olan bu kavram, inşa edilecek yapının alanını ifade eder. Bu hesaplama, belirli bir formülasyonla yapılacak inşaata özel yapılır. İşte KAKS hakkında bilinmesi gerekenler...

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları ne zaman erişime açıklanacak?

Milyonlarca adayın ter döktüğü KPSS maratonu başladı. Sınava giren adaylar, KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları ne zaman erişime açıklanacak? diye sorguluyor. İşte detaylar...

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite 2023 sınav soruları erişime açıldı mı?

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday dün ve bugün ÖSYM tarafından yapılan sınavda ter döktü. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite 2023 sınav soruları erişime açıldı mı? İşte detaylar...

Doların yükselişindeki sır perdesi aralandı! Sorular cevaplandı! Yükseleceğini anlatmıştım...

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, doların yükselişinin ardındaki sır perdesini aralayarak soruları yanıtladı. 

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, deprem nedeniyle sınavları online yapma kararı aldı. Dün itibarıyla başlayan sınavlarda, öğrenciler sınav sorularını sızdırdı. Sızdırılan soruların herkese verildiği ve sınava giren herkesin tam puan aldığı bildirildi.

EYT’lilerin promosyon soruları yanıtlanıyor! EYT’lilere hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

EYT’liler hayallerine kavuşup emekli oldular. Prim ve yıl şartını tamamlayan EYT'lilere emeklilik yolu açıldı. Şimdi ise EYT’lilerin promosyon soruları başladı. EYT’liler ne kadar promosyon alacak? İşte detaylar!

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

EYT ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevabı bu haberde! Okumadan geçmeyin!

Milliyet gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Cem Kılıç, 16 Ocak 2023 tarihli yazısında EYT ile ilgili akla takılan tüm soruları cevapladı.

TOKİ peşinat soruları yanıt arıyor! TOKİ yüzde 10 peşinat ne kadar? TOKİ yüzde 10 peşinat ne zaman ödenir?

TOKİ peşinat soruları şu sıralarda sıklıkla sorulmaktadır. Kurada ismi çıkan kişiler, peşinatların ne kadar olduğunu öğrenmek istiyor. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

TOKİ’ye başvuranların soruları birbiri ardına geliyor! TOKİ üzerine kredi çekilir mi? İşte yanıtlar!

TOKİ sosyal konut projelerine dair vatandaşların soruları bitmiyor. TOKİ para iadesi sorularından hemen sonra gelen TOKİ üzerine kredi çekilir mi? sorusu büyük bir çoğunluk tarafından araştırılıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

TAKS KAKS soruları Haberi

TAKS KAKS soruları

TAKS KAKS problemleri!

İnşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının boyutları, TAKS ve KAKS hesaplamaları ile belirleniyor. TAKS; yapının taban alanı katsayısını gösterirken; KAKS ise kat alanı katsayısını gösteriyor. TAKS KAKS problemleri ile çözümleri aşağıda yer alıyor.


TAKS KAKS formülü..

TAKS hesabı; TAKS (Taban alanı kat sayısı) arsadaki inşaatın taban oturum alanının arsaya oranını olarak karşımıza çıkıyor. TAKS  0.10 – 0.15 – 0.40 – 0.50 – 0.60 – 0.80 arasında değişkenlik gösteren rakamlar ile belirtiliyor.


KAKS hesabı; KAKS (Kat alanı kat sayısı) arsada inşaatına başlanacak yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirliyor. KAKS 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteren rakamlar ile belirtiliyor.


KAKS TAKS hesaplama:

KAKS ve TAKS hesaplamalarında her iki formülde de...