25 / 07 / 2024

Taks oranları nelerdir

Taks oranları nelerdir

İnşaat hesaplamaları arasında yer alan TAKS hesabı, TAKS oranları ile yapılıyor. TAKS (Taban Alan Katsayısı), arsa alanının bu katsayı ile çarpılması halinde bulunuyor. İşte TAKS oranları 2015..

Taks oranları nelerdir?

İnşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının arsa üzerinde ne kadar alan kaplayacağı ve kaç katlı olacağı arsanın TAKS değerleri ile hesaplanıyor. Peki, taks oranları nelerdir?

Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! Taşıt kredisi şartları nelerdir? İşte 6 Eylül 2022 Taşıt kredisi hesaplama!

Araç alacak vatandaşlar taşıt kredisi hakkında ayrıntıları araştırıyor. Taşıt kredi faiz oranlarını belli oldu. Bankalar arka arkaya açıkladı. İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, QNB Finansbank, Denizbank, ING taşıt kredisi faizleri...

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Yapı Kredi konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Bankanın konut kredisi kullandırım şartları nelerdir? Yapı Kredi Bankası konut kredisi hesaplama ne kadar?

ICBC Bank yeni evim konut kredisi faiz oranları!

ICBC Bank kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi kampanyası için faiz oranlarını yüzde 1.74’e düşürüyor. Yeni Evim Konut Kredisi şartları nelerdir?

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Ziraat Bankası’nın tüketici kredileri kapsamında konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisine uyguladığı faiz oranları nelerdir?

Şekerbank konut kredi faiz oranlarının detayları 2018!

Şekerbank yüzde 2.35’den başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Şekerbank’ın konut kredisi detayları nelerdir?

TAKS oranları 2017!

Taban alanının imar parseli alanına oranı olan TAKS oranları ve sınırlamaları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte TAKS oranları 2017..

Vasiyetname saklı pay oranları!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyetname saklı pay oranları nelerdir?

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Mirasta saklı pay oranları 2016!

Miras Hukuku gereğince mirasbırakanların tasarruf özgürlüğünü saklı payların dışında kalan kısım üzerinden kullanması gerekiyor. Peki, saklı pay nedir? Mirasta saklı pay oranları 2016 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları!

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine belli koşullarda belli finansal destekler yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir? Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları nelerdir?

TAKS KAKS nereden öğrenilir?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırlarını belirliyor. Peki, TAKS KAKS nereden öğrenilir? TAKS KAKS oranları nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

TAKS KAKS formülü nedir?

Bir arsa üzerinde ne kadar alanda kaç katlı bina inşa edilebileceği, TAKS ve KAKS oranlarına göre yapılan hesaplama neticesinde tespit ediliyor. Peki, TAKS KAKS formülü nedir?

Taks oranları nelerdir Haberi

Taks oranları nelerdir

TAKS oranları 2015!

İnşaat hesaplamaları arasında yer alan TAKS hesabı, TAKS oranları ile yapılıyor. TAKS (Taban Alan Katsayısı), arsa alanının bu katsayı ile çarpılması halinde bulunuyor.


Taban alanı; Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan olarak tanımlanıyor.


Ana yapının dışında kalan binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları hariç olmak üzere kanopiler ve arkatlar, yangın merpenleri, toprağa dayalı asansör boşlukları, ışıklıklar, zemine oturan avlular, iç bahçeler, açık havuzlar, pergole, kameriye, üstü açık veya örtülü zemin terasları, bahçe duvarı ve istinat duvarı gibi yapılar, kontrol kulübeleri ile tamamen toprağın altında kalan otopark, açık otopark, sığınak ve tesisat hacimleri ve ana binadan ayrı ve toprağın altında kalan yakıt...