29 / 04 / 2024

taks ve kaks değerleri

taks ve kaks değerleri

TAKS değerleri, bir yapının arsa alanı üzerinde ne kadarlık bir kısımda yayılacağı ve kaç katlı olacağını belirliyor. Peki, TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

Taks Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taks Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Sevinç ve Özgün Özdemir ortaklığında kuruldu.

KAKS oranları 2017!

KAKS, yapının inşa edilen tüm kat alanlarının toplamının imar parseli alanına oranı oluyor. İşte Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alan KAKS oranları ve sınırlamaları..

TAKS oranları 2017!

Taban alanının imar parseli alanına oranı olan TAKS oranları ve sınırlamaları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte TAKS oranları 2017..

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

TAKS KAKS nereden öğrenilir?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırlarını belirliyor. Peki, TAKS KAKS nereden öğrenilir? TAKS KAKS oranları nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

TAKS KAKS formülü nedir?

Bir arsa üzerinde ne kadar alanda kaç katlı bina inşa edilebileceği, TAKS ve KAKS oranlarına göre yapılan hesaplama neticesinde tespit ediliyor. Peki, TAKS KAKS formülü nedir?

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

İnşaat KAKS hesaplama 2015!

Bir arsa üzerine inşaat yapmadan önce binanın ne kadar alana yayılacağı ve katlar alanı toplamının ne olacağı gibi hesaplamaların yapılması gerekiyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama 2015..

TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

TAKS değerleri, bir yapının arsa alanı üzerinde ne kadarlık bir kısımda yayılacağı ve kaç katlı olacağını belirliyor. Peki, TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

KAKS ne anlama gelir?

İnşaatına başlanacak bir yapının kesin sınır ve kat sayılarını belirleyen KAKS nedir KAKS ne anlama gelir? Bir inşaatta KAKS hesaplamaları hangi değerler ile ve nasıl yapılır?

taks ve kaks değerleri Haberi

taks ve kaks değerleri

TAKS nasıl bulunur hesaplanır?

TAKS değerleri, bir yapının arsa alanı üzerinde ne kadarlık bir kısımda yayılacağı ve kaç katlı olacağını belirliyor. TAKS değeri, arsanın bağlı olduğu belediye tarafından belirleniyor.


TAKS değerleri 0.10 – 0.15 – 0.40 – 0.50 – 0.60 – 0.80 arasında değişkenlik gösterebiliyor. Arsa için belirlenen TAKS değeri ile, arsa alanı çarpılıyor ve bina oturum alanı hesaplanıyor.


Bir arsa üzerinde yapılacak binanın hangi özelliklere sahip olacağı bilgilerine imar durum belgesinde yer veriliyor. İmar Durum Belgesinde TAKS (taban alanı katsayısı) ve KAKS (kat alanı katsayısı) ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. 


TAKS hesaplama..

Taban Alanı Katsayısı olan TAKS, yukarıda da belirttiğimiz gibi arsadaki inşaatın taban oturum alanının arsaya oranını ifade ediyor.


TAKS hesabı örneği..

TAKS hesabı; taban alanı çarpı arsa alanı formülü baz alarak yapılıyor....