27 / 04 / 2024

Taksim AKM son durum

Taksim AKM son durum

Taksim'deki AKM’nin yılan hikayesine dönen ve akıbetiyle ilgili herkesin merakla beklediği soruya, Kültür Bakanı son noktayı koydu. Ersoy, “AKM, 2020’de açılacak” dedi…

Taksim AKM'nin akıbeti meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin akıbetine ve bazı iddialara ilişkin hazırladığı sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti..

Taksim AKM'de son durum ne?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin sürecine değindi. Kumbasar, AKM'nin yeni projesinin detaylarını anlattı. İşte o yazı...

Taksim AKM'nin yeni proje detayı belli oldu!

Adrian Smith&Gordon Gill Architecture’ın Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yaptığı ‘İstanbul Kültür Merkezi’ adlı proje, World Architecture News’ın düzenlediği WAN Ödülleri’nde birinci seçildi.

Taksim AKM projesini kimin yaptırdığı bilinmiyor!

Taksim'de yer alan AKM'yle ilgili esrarengiz bir proje ortaya çıktı. Chicago ve Beijing'de ofisleri bulunan Adrian Smith ve Gordon Gill Mimarlık tarafından hazırlanan projenin kim tarafından yaptırıldığı bilinmiyor.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

Yeni AKM ne kadara mal oldu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni ve Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal’ın AKM ile ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanıyor. Dev projede son rötuşlar yapılıyor. 

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camisi'nin açılışı ertelendi!

Ramazan'ın son Cuması açılması beklenen Taksim Camisi'nin açılışı 28 Mayıs tarihine ertelendi. 

Taksim Camisi bu Cuma açılıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Taksim AKM son durum Haberi

Taksim AKM son durum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yıkılırken, “Sözünü aldım, 2019’Un ilk çeyreğinde bitecek’ dediği Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ne yazık ki yetişmedi. Sanatsevenler, yeni AKM’nin ne zaman tamamlanacağını merakla beklerken, sürece yönelik bilgilendirme Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan geldi.

Korkusuz Gazetesi’nden Murat Hamzaçebi’nin haberine göre, Bakan Ersoy, TBMM’de yaptığı açıklamada, AKM ve Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının açılışına yönelik şunları söyledi; “Atatürk Kültür Merkezi ve Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yılan hikayesine dönen bina. Biz bunların ciddi şekilde takibini yapıyoruz. Bu yıl içinde yetiştireceğiz. Bizim hedefimiz 2020 yılı içinde kesinlikle Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete almak.”

Sürpriz yok

Konuyla yakından ilgilendiğini ifade eden Ersoy, “CSO, özellikle benim ilgi alanımda yani bire bir takip ediyorum, hem müteahhidini takip ediyorum hem ihale şartnamesindeki ilavelerini, proje konulanın vesaire, finansmanım...