02 / 05 / 2024

Taksim Kışlası ne zaman devredildi

Taksim Kışlası ne zaman devredildi

1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o özel haber...

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Maltepe General Nurettin Baransel Kışlası taşınıyor!

Maltepe'de bulunan General Nurettin Baransel Kışlası'ndaki tank ve zırhlı araçların taşınmasına başlandı. Sevkıyatın 6 Eylül Salı gününe kadar tamamlanması öngörülüyor.

Taksim'e kışla yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taksim'deki kışla, inşallah Taksim Kışlası da isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak yeniden yapılacak" ifadelerini kullandı.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

Topçu Kışlası Osmanlı mimarisine kazandırılmalı!

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

Kenan Evren Kışlası Marmara Üniversitesi'ne dahil oldu!

Marmara Üniversitesi'nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri'nin TOKİ'ye devri karşılığında Maltepe'deki Kenan Evren Kışlası arazisi üniversiteye geçti. Yeni yerleşkenin bina ve tesisleri de TOKİ tarafından yapılacak.

Eyüp Rami Kışlası 4 bölüm halinde restore edilecek!

İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'nın restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Restorasyonun 4 bölüm halinde yapılacağı öğrenilen Rami Topçu kışlasının güney çephesinde bulunan bölümlerinde yapıların ortaya çıkmaya başladığı görülüyor.

Rami Kışlası'nın ön bölümünde restorasyon tamamlandı!

Eyüp'te bulunan tarihi Rami Kışlası'nın havadan çekilen görüntüler de Edirnekapı-Rami yoluna bakan güney cephesinde bulunan bölümlerinde yapıların ortaya çıkmaya başladığı, arka bölümde ise çalışmaların devam ettiği görülüyor.

Taksim Kışlası ne zaman devredildi Haberi

Taksim Kışlası ne zaman devredildi


1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Maliye'ye 50 bin lira devir bedeli ödeyen Belediye, kışladaki kiracıların tahliyesiyle yıkım işlemine başlayacakmış.



Haberin devamı için...