11 / 05 / 2024

taksim ve ifraz sözleşmesi

taksim ve ifraz sözleşmesi

Tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında ifraz işlemi de yer alıyor. Tapu ayırma işlemi olan ifraz için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harçların ödenmesi gerekiyor. Peki, ifraz sözleşmesi yapılır mı?

Aym Turizm Otelcilik İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Aym Turizm Otelcilik İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayman Maslamani, Ufuk Maslamani, Ufuk Maslamani tarafından açıldı.

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Şimal Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Rıfat Özçelik tarafından kuruldu.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi bugün Beyoğlu'nda 22 milyon 270 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Oğuz tarafından açıldı.

Taksim Wonder Suites Turizm Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Wonder Suites Turizm Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Enver Aydın tarafından kuruldu.

İBB'nin İstanbul'daki meydanlar için yaptığı oylamada sonuçlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Taksim ve Bakırköy Meydanları ile Salacak Sahili’nin tasarım yarışmasında oylama sonuçları da belli oldu. 350 binden fazla kişinin oy kullandığı yarışmada Taksim için en fazla oy alan proje, 15 numaralı proje oldu.

İstanbul meydanları için kazanan tasarımlar belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin; Taksim ve Bakırköy meydanları ve Üsküdar Salacak Sahili tasarımı için başlattığı oylama sona erdi. 352 bin 784 kişinin oy kullandığı yarışmada en beğenilen projeler seçildi. 

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taksim Palace Otelcilik Otomotiv İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Palace Otelcilik Otomotiv İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Zeynel Abidin Fırat tarafından kuruldu.

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları Turizm İnşaat Ticaret A.Ş Sofitel Taksim Şubesi açıldı!

Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları Turizm İnşaat Ticaret A.Ş Sofitel Taksim Şubesi bugün Beyoğlu'nda 75 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

N Turizm Hizmetleri Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

N Turizm Hizmetleri Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Navigatour Taksim Şubesi bugün Beyoğlu'nda 650 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Taksim View Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim View Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Mıhçı tarafından kuruldu. 

taksim ve ifraz sözleşmesi Haberi

taksim ve ifraz sözleşmesi

İfraz sözleşmesi yapılır mı?

Tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında ifraz işlemi de yer alıyor. Tapu ayırma işlemi olan ifraz, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemi olarak ifade ediliyor.


İfraz işleminin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve belgeler ile müracaatın yapılması ve ifraz harçlarının ödenmesi gerekiyor. Peki, ifraz sözleşmesi yapılır mı?


İfraz işlemi için;

Serbest mühendislerce düzenlenmiş ifraz (ayırma) işlemini gösterir krokili beyannamenin Kadastro Müdürlüğü’ne ibrazı,

Kadastro Müdürlüğü’nce krokili beyannamenin uygunluğunun kontrolü ve onaması,

İşlemin Belediye Encümeni ve İl İdare Kurulu’nca tasdiki,

Kadastro Müdürlüğü’nce evrakın Tapu Sicil Müdürlüğü’ne sevki,

Tapu Sicil Müdürlüğü’nce hukuksal bir engelin bulunmaması halinde, tapu harçlarının tahsili suretiyle işlemin ikmal...