10 / 05 / 2024

taksiyarhis kilisesi cunda

taksiyarhis kilisesi cunda

Cunda Adası'nda yer alan Taksiyarhis ( Aya Nikola ) Kilisesi restore ediliyor...

Cunda Köprüsü bu yıl hizmete girecek!

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adası’nı ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Cunda Köprüsü '350 fore kazık' üzerinde yükseliyor!

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden olan Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak köprünün inşaatında, çakılacak fore kazık sayısı, zeminin çürük çıkması nedeniyle 73'ten 350'ye çıkarıldı.

Malatya'daki Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonu mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da bulunan Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cunda Köprüsü yıl sonuna kadar hizmete girecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Cunda Proje Yapı Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Cunda Proje Yapı Mimarlık Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Serdar Metin imzasıyla kuruldu.

Cunda Köprüsü yıl içinde hizmete girecek!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası ile ana karayı bağlayacak olan köprünün inşaatı hızla devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu yıl hizmete girecek olan köprü ile Ayvalık Körfezi'ndeki denizin kirlilikten kurtularak pırıl pırıl olacağını söyledi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu ne durumda?

Hrant Dink’in doğduğu ve evinin de olduğu Malatya Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Taşhoron Kilisesi'nde bir süre önce restore çalışmaları başlamıştı. İşte o kilisede son durum....

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Konya Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı restore edilecek mi?

Konya Akşehir’de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı yıllardır turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

Sveti Stefan Kilisesi'nin restorasyon çalışması bitti!

Restorasyon bütçesinin 3 milyon lirayı aştığı söylenen Sveti Stefan Kilisesi kilisesi 5 ay sonra açılıyor. 2011'den bu yana restorasyonda olan kilisenin 41 kolonun tamamına yakını tek tek değiştirildi.

taksiyarhis kilisesi cunda Haberi

taksiyarhis kilisesi cunda


Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından müze olarak düzenlemek amacıyla 49 yıllığına kiralanan Taksiyarhis Kilisesi 9 milyon liraya restore ediliyor. Kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı Taksiyarhis Kilisesi'nin restorasyon çalışmalarının 2 yıl sürmesi...