03 / 05 / 2024

Taksiyarhis Kilisesi rahmi koç müzesi

Taksiyarhis Kilisesi rahmi koç müzesi

Ayvalık'taki Cunda Adası'nda restore edilen Taksiyarhis Kilisesi'nde kurulan Rahmi M. Koç Müzesi yoğun ilgi gördü. Mayıs ayının sonunda hizmete giren müzeyi bugüne kadar 16 bin ziyaretçi gezdi...

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Paris Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine altın kaplamalı kubbe yapıldı!

Eyfel Kulesi yakınlarında inşa edilen Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine 8 ton ağırlığında altın kaplamalı kubbe yapılması tartışmalara neden oldu. Rusya'nın 170 milyon avro yatırım yaptığı kiliseye 4 kubbe daha yerleştirilecek.

Rahmi Koç, Vodafone Arena Stadı'nı gezdi!

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, stadın gezisi sırasında Rahmi Koç'a Orman'ın yanı sıra kulüp as başkanları Deniz Atalay, Umut Güner, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil ile bazı yöneticilerin eşlik ettiği belirtildi.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

Beyoğlu Halıcıoğlu Kilisesi semt konağına mı dönüştürüldü?

Beyoğlu Belediyesi, Halıcıoğlu Kilisesi’ni semt konağına çevirdi. Ha­lı­cı­oğ­lu Ma­hal­le­si Ta­kaç So­ka­k’­ta bu­lu­nan ta­ri­hi ki­li­se, Alev Of­lu­oğ­lu Çık­sa­lın Semt Ko­na­ğı­’na dö­nüş­tü­rül­dü. Semt ko­na­ğın­da eğ­len­ce or­ga­ni­zas­yon­la­r

Rahmi Çuhacı: Kanal İstanbul prestijimizi artıracak!

TÜGİAD Başkanı ve Nuh Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Çuhacı “Kanal İstanbul’un ülkemize katacağı değerden hiç şüphem yok.Dünya çapında ciddi bir prestij kazanacağız” dedi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi restore ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.

Filistin'deki Nativity Kilisesi restore ediliyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin’de bulunan Yeniden Doğuş Kilisesi’nin (Nativity) restorasyonu amacıyla kurulan fona katkı sağladı. Daha önce Osmanlı’nın restore ettiği kilise, yine Türkler tarafından yenileniyor.

Yalova Işık Kilisesi imar planlarına işlendi!

Yalova Belediye Meclisi Ocak ayı son birleşimi, Vefa Salman başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yalova Belediye Meclisi’nde kentteki Işık Kilisesi’nin bulunduğu alan imar planlarına ibadethane olarak işlendi.

Erzurum Öşvank Kilisesi'nde restorasyon başlıyor!

Acil şekilde yapısal güçlendirmeyi içeren restorasyona ihtiyaç duyan tarihi Öşvank Kilisesi onarımına yönelik, Gürcistan ile Türkiye arasında protokol imzalandı ve sözlü mutabakata varıldı.

Rahmi Çuhacı ekonomide 2016 beklentilerini açıkladı!

2016 yılının da 2015 benzeri olacağını belirten TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı ABD ve AB ekonomilerinde iyiye gidişin gözlendiğini; son 30 yılın en kötü dönemini yaşayan dünya ticaretinin dipten döndüğünü belirtti.

Marmaris'teki Ortodoks kilisesi restore edilecek!

Marmaris Kameriye Adası'nda bulunan 1800 yıllık Ortodoks kilisesi restore edilerek inanç ve evlilik turizmine kazandırılacak. Kilisenin restorasyonu gelecek yıl gerçekleştirilecek.

Yeşilköy Süryani kilisesi projesi Kurul'dan onay bekliyor!

İstanbul Yeşilköy’de inşa edilecek Süryani kilisesi projesi Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Kurul onay verirse kilisenin yapımına başlanacak.

Taksiyarhis Kilisesi rahmi koç müzesi Haberi

Taksiyarhis Kilisesi rahmi koç müzesi

Ayvalık'taki Cunda Adası'nda restore edilen Taksiyarhis Kilisesi'nde kurulan Rahmi M. Koç Müzesi yoğun ilgi gördü. Mayıs ayının sonunda hizmete giren müzeyi bugüne kadar 16 bin ziyaretçi gezdi. Müze, denizcilik tarihi, tıp, eczacılık, gemi ve tren modelleri ile sanayi devrimine ait makineleri barındırıyor. İki katlı müzenin üst katında ise özel koleksiyoncuların bağışladığı oyuncaklar yer...