09 / 05 / 2024

talas smsle imar bildirimi

talas smsle imar bildirimi

Kayseri Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Artık İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze gelen vatandaşımız evrakının durumunu, işleminin hangi aşamada olduğunu ve sonucunu cep telefonuna gönderilen kısa mesajla öğreniyor." dedi....

Talas'ta kentsel dönüşümün önü açıldı!

Talas Belediyesi tarafından daha önce ilçe merkezini kapsayan ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, şimdi de kentsel dönüşümün ve yukarı mahallelerin yer aldığı ikinci etap imar revizyonu çalışmaları yapılıyor.

Kayseri Talas’ta ikinci etap imar çalışmaları başladı!

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, ikinci etap imar revizyonu çalışmaları başladı.

Talas'ta yeni imar planları hazırlanıyor!

Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını konuşmak adına toplantı düzenledi.

Talas'ta kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları başladı!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kentsel Dönüşüm ve İmar Revizyon planıyla ilgili vatandaşları bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Palancıoğlu, imar çalışmalarında son aşamaya gelindiğinin yakında birçok yerde kentsel dönüşümün başlayacağının müjdesini verdi.

Talas'ta imar planı süreci devam ediyor!

Talas'ta imar planı sürecinin devam ettiğini ifade eden Nevşehir Koruma Kurulu üyesi Hakan Yazar, "Talas'ın tarihi mirası çok eskilere dayanıyor." dedi.

Talas'ta imar revizyon çalışmaları tamamlandı!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçenin 40 yıllık yapılaşmasını kapsayan imar revizyon çalışmasının tamamlandığını açıkladı.

Kayseri Talas'ın imar planı revizyonu tamamlandı!

Kayseri Talas Belediyesi, ilçenin 40 yıllık imar revizyon çalışmalarını tamamladı.Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bu çalışmalarla ilçenin kentsel dönüşüm sorununa da çare bulunacak.

Kayseri Talas'ın yeni imar revizyonu tamamladı!

Kayseri Talas Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek ve 40 yıllık yapılaşmasını kapsayacak imar revizyon çalışmasını tamamladı.

Talas’ın yeni imar revizyonu hazırlandı!

Talas Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek ve 40 yıllık yapılaşmasını kapsayacak imar revizyon çalışmasını tamamladı.

Kayseri Talas kentsel dönüşümle yaşanabilir hale gelecek!

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas’taki dikey büyümenin nedenini, özellikle 90’lı yıllarda yapılan imar planlarının hatalı olmasına bağladı.

Kayseri Talas'ta imar çalışmaları sırasında 2 binden fazla yapı denetlendi!

Zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip Talas Belediyesinin bu değerlerini korumak, restore etmek ve geleceğe taşımak için başlattığı yeni koruma amaçlı imar çalışmasında 2 binden fazla yapı tarandı. Taramanın ardından tescile uygun görülenler belirlendi.

Kayseri Talas'ın yolları yenileniyor!

Kayseri Talas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, imar yoğunluğunun ve nüfusun hızla arttığı Mevlana Mahallesi'nde yeni açılan yollarda asfaltlama çalışmalarına başladı.

Talas Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Talas Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi.Mecliste imar plan tadilatları, komisyon raporları, ekonomik ömrünü tamamlayan araçların satılması konuşuldu.

talas smsle imar bildirimi Haberi

talas smsle imar bildirimi

Kayseri Talas Belediyesi, geliştirdiği yazılımla imarda işlem yaptıran vatandaşların evraklarının durumunu ve sonucunu cep telefonlarına gönderen SMS sistemi geliştirdi. İnşaat sektörünün en fazla faaliyet gösterdiği yerlerden ve nüfusu 120 bini bulan Talas'ta inşaatı devam eden 21 bin 824 dairenin tamamlanmasıyla nüfusun 200 bini bulması bekleniyor. 


Sistem hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Artık İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze gelen vatandaşımız evrakının durumunu, işleminin hangi aşamada olduğunu ve sonucunu cep telefonuna gönderilen kısa mesajla öğreniyor." dedi. 


Geliştirilen yazılımla, imarla ilgili işlem yaptıran vatandaşın evrakının kaydedilerek barkot numarası verildiğini anlatan Başkan Yıldırım, "İmar evrak programının amacı ruhsat için belediyemize gelen projelerin girişi, kime havale olduğu, düzeltmeye gönderildiği, çıkışı ya da onaylandığı hakkında yükleyiciye ve sorumluya bilgi...