18 / 05 / 2024

taleplerin artması konut fiyatlarını nasıl etkiledi

taleplerin artması konut fiyatlarını nasıl etkiledi

Yılda en az 600 bin yeni talebin de etkisiyle konutlar yüzde 18,76 değer kazandı. İstanbul yüzde 26,6 ile ilk sırada yer aldı.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

Faiz oranları uçtu, krediye ulaşamayan vatandaş konuttan vazgeçti!

Kredi faiz oranlarının artması konut sektörünü derinden sarstı. Konut kredi faiz oranları yüzde 3,59'u geçiyor. Bu durumda kredi alamayan vatandaşlar ev almaktan vazgeçti.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Ekonomik dubleks prefabrik evler ne kadar? 158 metrekare iki katlı ev kaç TL?

İnşaat malzemelerinin artması konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Bu sebeple ev sahibi olma hayali olan vatandaşlar ekonomik prefabrik evlere yöneldi. İşte 2023 prefabrik evler fiyat listesi...

Dubleks prefabrik evler ne kadar? İki katlı prefabrik ev fiyatları kaç lira?

İnşaat malzemelerinin artması konut fiytalarını yüksetti. Vatandaşlar uygun fiyata ev sahibi olabilmek için prefabrik evlere yöneldi. Peki, dubleks prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Dolardaki artış konut fiyatlarını etkiledi mi?

Arsa fiyatlarının artması ve TL'de yaşanan değer kaybıyla beraber malzeme fiyatlarının yükselmesi, inşaat sektöründe tedirginlik yarattı. Dolardaki artışın konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirten sektör temsilcileri fiyat artışlarının karşılığının gelecek sene görüleceğini aktardı.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Konut fiyatlarındaki artış baskılanacak!

Artan konut fiyatlarına yönelik açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut üretiminin artmasıyla fiyatların baskılanacağını dile getirdi. 

Konut inşaatları hızlanıyor!

Pandemi ile durgunlaşan konut sektörü taleplerin patlamasıyla birlikte hareketlenmeye başlıyor. Üreticiler yeni konut inşaatı için düğmeye bastı. 

Yabancıya konut satışında rekor beklentisi!

Yabancıların Türkiye'de konut sahibi olmasına imkan sunan ve 2012'nin ortalarında yürürlüğe alınan Mütekabiliyet Yasası, Türk gayrimenkul sektörüne yurt dışından rağbetin artmasına neden oldu.

taleplerin artması konut fiyatlarını nasıl etkiledi Haberi

taleplerin artması konut fiyatlarını nasıl etkiledi

Kur etkisine karşın vatandaşın ev sahibi olma isteği hız kesmedi. Yılda en az 600 bin yeni talebin de etkisiyle konutlar % 18,76 değer kazandı. İstanbul % 26,6 ile ilk sırada yer aldı. Sektör temsilcileri de değer artışını, tüketicinin satın alma isteğinin ön planda kalması ve alımlarda zarar etmemesine bağladı.


Türkiye Konut Fiyatı Endeksi'nin (TKFE) temmuzda yıllık bazda yüzde 18,76 yükselmesi dikkati çekerken, sektör temsilcileri artışın nedeni olarak tüketicinin konut alma isteğini ve kurdaki yükselişi gösteriyor. Müteahhitler, Merkez Bankası tarafından son iki yılda 45 ilde yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TKFE'deki artışı değerlendirdi. Era Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Fiyatların yükselmesindeki ana neden tüketicinin konut satın alma isteğinin hep ön planda olması ve bu isteği hızlandıran en önemli...